Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) is een is een open huis vol ontmoetingen. MIJ maakt bijzondere tentoonstellingen met bekende kunstenaars of met aanstormend talent.

Laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling  waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal2. en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

Tips voor de zomervakantie

Tips voor de zomervakantie 

Wat is er deze zomervakantie voor kinderen te doen in IJsselstein? Hieronder vind je zes leuke tips!

Zo bekijken Fenna (9 jaar) en Reageerman Fedor samen de tentoonstelling Verzamelde Mazen - Collective Loopholes in het museum en de locaties bij de raamvertelling Kasteelheren in de IJsselsteinse binnenstad. En hebben de kids zin om te dansen? Laat ze lekker meedoen met de 'Beweeg met MIJ'-video.

Tip 1: bekijk het museum met kinderogen

Fenna dwaalt met reageerman Fedor door MIJ en de IJsselsteinse binnenstad. Wat ga jij zelf ontdekken deze zomer?  Reserveer hier jouw bezoek.

Tip 2: dans mee met 'Beweeg met MIJ'

Julie en Karlijn dansen zoals de natuur beweegt. Hoe open je als een bloemknop? Doe mee!

Tip 3: maak iets voor het Kindermuseum

Wil jij ook kunstenaar worden, of heb je gewoon een creatieve bui? Maak - net als Aeden hieronder - een schilderij, tekening, knutselwerk of andere kunst, en wij voegen het toe aan het MIJ Kindermuseum! Dit online museum & meer informatie vind je hier.

Tip 4: MuseAgnes

De leerlingen van de Agnesschool werkten de afgelopen weken aan een heel bijzonder project: hun eigen mini-museum! De prachtig ingerichte ruimtes van MuseAgnes zijn te bewonderen bij de bibliotheek en bij MIJ.

Tip 5: kleurplaten!

Even ontspannen een uurtje kleuren? Via deze link vind je leuke kleurplaten, geïnspireerd op onze tentoonstellingen.

Tip 6: met de boot door IJsselstein

Ga mee met de Yselvaert en beleef IJsselstein vanaf het water! Wist je dat er ook Kindervertelvaarten zijn? Je vindt alle informatie hier

Kijk voor meer tips op de pagina Erop uit met kids van In IJsselstein. 

We wensen je een heel fijne zomervakantie!

>