Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) is een is een open huis vol ontmoetingen. MIJ maakt bijzondere tentoonstellingen met bekende kunstenaars of met aanstormend talent.

Laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling  waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal2. en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

Performance Lokale Leugenaar afsluiting Verzamelde Mazen – Collective Loopholes
Performance Lokale Leugenaar / Local Liar ter afsluiting van Verzamelde Mazen - Collective Loopholes

In het weekend van 20 en 21 november werd de tentoonstelling Verzamelde Mazen - Collective Loopholes afgesloten met een performance van Caz Egelie en Benjamin Pompe bij De Waag in het hart van IJsselstein.

Lokale Leugenaar / Local Liar

De performance Lokale Leugenaar / Local Liar is gebaseerd op verschillende (fictieve) verhalen uit de IJsselsteinse geschiedenis. Het wordt uitgevoerd door een bard-achtige figuur, die de rol van verschillende karakters op zich neemt. De term 'lokale leugenaar' wordt soms gebruikt voor lokale krantjes, en reflecteert op de manier waarop historie ontstaat.

Kunstenaar Caz Egelie maakte de perfomance samen met Benjamin Pompe, met dank aan de Historische Kring IJsselstein.  

De foto's hieronder zijn gemaakt door Django van Ardenne.

>