Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) is een is een open huis vol ontmoetingen. MIJ maakt bijzondere tentoonstellingen met bekende kunstenaars of met aanstormend talent.

Laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling  waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal2. en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

MIJ in lockdown
MIJ in lockdown

De buitenlocaties zijn te bezoeken, maar de museumdeuren blijven voorlopig nog gesloten. Gelukkig is Empathie | Geen mens is een eiland verlengd tot en met 28 maart. 

Empathie | Geen mens is een eiland verlengd 

Heb je de huidige tentoonstelling nog niet kunnen zien of wil je nog een keer kijken naar (we doen een greep) de foto-expositie in de Kasteeltoren, de kunstwerken in het museum of - in onze speciale container - de film van Melanie Bonajo

Zodra de lockdown eindigt zijn bezoekers weer van harte welkom. Uiteraard nemen we daarbij alle corona-voorzorgsmaatregelen in acht. De tentoonstelling is verlengd t/m 28 maart. 

Buitenlocaties wel te bezoeken

Wat is er wél te zien als je een ommetje maakt in IJsselstein? Hier vind je de kunstwerken op buitenlocaties, en de link naar een stadswandeling met audiotour. 

Verbinding tijdens de lockdown

Afgelopen week publiceerde het Zenderstreeknieuws een prachtig artikel van Karin Doornbos (de foto bij dit nieuwsbericht is eveneens van haar hand). Zij interviewde MIJ-medewerkers Nikkie Herberigs, Floor Snijders en Amy Stenvert over het museum in lockdown. Wat kan er nog wel? Hoe gaan we verder? Je leest het hier

>