Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

MIJ verwondert

In de wisseltentoonstellingen van Museum IJsselstein (MIJ) staat altijd een actueel thema centraal, een onderwerp dat speelt in de samenleving. Hedendaagse kunstenaars dringen door tot de kern en nodigen je uit deze vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Daarnaast zie je bij MIJ een collectie historische voorwerpen: als het ware een wandeling door 3000 jaar lokale geschiedenis.  

MIJ nodigt je uit met een open blik rond te lopen, je te laten verrassen en verwonderen. Het gesprek aan te gaan, je te verdiepen en veranderd naar huis te gaan.

Laat je inspireren door de actuele thema's uit de wisseltentoonstellingen. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling, waarin de nadruk ligt op de lokale geschiedenis. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal.2 en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Museum IJsselstein (MIJ) wil het dichtbije verbijzonderen en het bijzondere dichtbij brengen. MIJ vertelt verhalen, verleidt en verrijkt. MIJ neemt je mee en laat je ontmoeten. MIJ brengt kunst en cultuur bij elkaar, IJsselstein en de wereld, de meester en de leerling, jong en oud, het grootse en het kleine.

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

Kindertentoonstelling Druktemakers geopend!

Kindertentoonstelling Druktemakers geopend!

Onder luid applaus knipten de 19 kinderambassadeurs - die al maanden bezig waren met de voorbereidingen van Druktemakers - het rode lint door. Zo werd op zaterdag 20 mei de kindertentoonstelling geopend!

Een rode loper, een chocoladefontein, chips gesponsord door Kiremko - het was zaterdagmiddag echt feest! 19 IJsselsteinse kinderen werkten sinds maart samen met 10 professionele kunstenaars aan spannende, interactieve kunstwerken. Je leest hier alles over de tentoonstelling

Hieronder zie je een foto-impressie van de opening, met veel dank aan fotografen Djana Djordjevic en Sabine Metz.

>