Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) is een is een open huis vol ontmoetingen. MIJ maakt bijzondere tentoonstellingen met bekende kunstenaars of met aanstormend talent.

Laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling  waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal2. en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

Empathie | Geen mens is een eiland geopend

Empathie | Geen mens is een eiland is geopend

Op zaterdag 19 september opende de tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland. Op diverse locaties in de IJsselsteinse binnenstad kom je kunstwerken tegen. In verband met de coronamaatregelen openden we in klein gezelschap, met een lunch voor de betrokken kunstenaars. Daarna waren er groepsgewijs rondleidingen langs de verschillende installaties, sculpturen, fotografie en andere vormen van beeldende kunst die je in deze tentoonstelling ziet. Kunstenaar Mylan Hoezen (1993) voerde voor het eerst zijn performance 'Saga' op. In het Kasteelpark was te zien hoe 12 performers in drie uur tijd van een staande naar een liggende positie gaan. Elk lichaam vertelt een eigen verhaal. Hieronder vind je een fotoimpressie van de opening. Fotograaf Jassir Jonis legde de middag voor MIJ vast. Je ziet werk van onder meer Koos Breukel, Melanie Bonajo, Caz Egelie, Jasper Griepink, Mylan Hoezen, Suat Öğüt, Bernadet de Prins, Sarah van Sonsbeeck en Niels Post.
>