Over het museum

Over MIJ

Het museum dat je omarmt  

Over Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) nodigt je uit met een open blik rond te lopen, je te laten verrassen en verwonderen. Het gesprek aan te gaan, je te verdiepen en veranderd naar huis te gaan.

Laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin altijd een actueel thema centraal staat. Of neem een kijkje bij de vaste opstelling, waarin de nadruk ligt op de lokale geschiedenis. Bij onze exposities maken we regelmatig gebruik van satellietlocaties in de historische binnenstad van IJsselstein. Denk aan de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historisch Stadhuis, De Waag, Coal2. en de Openbare Bibliotheek.

Kom dwalen bij MIJ en laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen!

Ander Nieuws

Nieuws van de bestuurstafel

Verwantschap geopend
Verwantschap feestelijk geopend

Op zaterdag 16 april opende MIJ de nieuwe tentoonstelling Verwantschap. Hieronder zie je een foto-impressie van de dag.

Verwantschap, een expositie over afkomst en identiteit

We hadden het niet beter kunnen treffen: stralend lenteweer op de dag van de opening! In Verwantschap staat de rol centraal die afkomst speelt bij de vorming van identiteit. Het programma viel uiteen in drie delen, waarvan je hieronder een sfeer-impressie ziet. 

Alle foto's zijn genomen door Jassir Jonis, Goedkroon.

Boekpresentatie en buitententoonstelling Schaduwfamilie

In de ochtend vond de boekpresentatie van Schaduwfamilie: de zoektocht van donorkinderen plaats. Ook de bijbehorende buitententoonstelling werd geopend.

Eigen omgeving van Groep 4 Agnesschool | een workshop van Florian Braakman

Na de lunch openden kunstenaar Florian Braakman en Groep 4 van de Agnesschool hun fotoproject over de eigen omgeving voor vrienden en familie.

Opening Verwantschap

Tijdens het officiële openingsmoment in de namiddag was het voor de derde keer volle bak in het museum; wat heerlijk dat dat weer kan!

Lees hier meer over de tentoonstelling Verwantschap

>