Licht in de toren

De kasteeltoren


Belangrijke historische plek
De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

Kasteel IJsselstein
De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Openingstijden Kasteeltoren
Van 2 december 2017 tot en met 25 februari 2018 is de Kasteeltoren een satellietlokatie voor de tentoonstelling 'Verlicht MIJ'. Tijdens deze toonstelling is de Toren van woensdag t/m zondag uitsluitend geopend  tijdens geplande rondleidingen om 14.00 en 15.30 uur of op afspraak. .


Aanmelden en kaartverkoop bij het museum aan de Walkade.

Vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Een bezoek aan de Kasteeltoren is op eigen risico.