Licht in de toren

De kasteeltoren


Belangrijke historische plek
De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

Kasteel IJsselstein
De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Tentoonstellingslocatie 'Verlicht MIJ'
Van 3 december 2016 t/m 26 februari 2017 is de Toren één van de locaties voor de tentoonstelling 'Verlicht MIJ'. Eigentijds licht in de kunst. Er is in de Kasteeltoren werk te zien van Juul Rameau, Leslie Nagel en Jimi Kleinbruinink. De Kasteeltoren is beperkt geopend.

Openingstijden Kasteeltoren
Woensdag t/m zondag uitsluitend tijdens geplande rondleidingen om 14.00 en 15.30 uur of op afspraak. Aanmelden bij het museum aan de Walkade.

Een bezoek aan de Kasteeltoren is op eigen risico.