Creatieve activiteiten voor kinderen – Floor Snijders

Creatieve activiteiten voor kinderen

Online initiatieven brengen vroeger en nu tot leven

door Floor Snijders

Wat mis ik al die scholieren die normaal in het museum komen. De mooie museumlessen die we geven, de vragen van leerlingen die je altijd weer aan het denken zetten, de verbazing van de kinderen over het leven van vroeger. Voor mijzelf is het wennen aan deze nieuwe situatie niet makkelijk, maar voor de leerlingen en hun docenten nog minder. Groot respect voor hoe jullie doormiddel van creatief denken en doorzettingsvermogen het onderwijs tijdelijk een andere vorm hebben gegeven.  

Ik hoop dan ook dat wij jullie als MIJ kunnen steunen door een aantal online-initiatieven die we aanbieden. Bijvoorbeeld het Kindermuseum: kinderen kunnen een foto van hun mooiste kunstwerk naar mij mailen (floor.snijders@museumijsselstein.nl) en dan zorg ik dat die terecht komt in het online Kindermuseum.  

Daarnaast is binnenkort de openbare expositie Bezet & Vrij te bewonderen in de binnenstad. Hoe bijzonder is dat? Op foto’s van 75 jaar geleden loopt men langs dezelfde plekken als waar wij nu ook een wandeling maken om even een frisse neus te halen. Ik daag alle kinderen uit om de locaties die ze op deze foto’s zien te zoeken in het IJsselstein van nu en daar hun eigen foto van te maken. Ook die foto’s kun je opsturen en krijgen een plekje op onze website.  

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de opdrachten die we tijdens deze crisisperiode online aanbieden. We houden je op de hoogte via deze website, op Facebook en Instagram 

Floor Snijders, educatie en activiteiten 

>