Verwantschap: Marwan Magroun

Marwan Magroun
Onderdeel van de tentoonstelling Verwantschap

Marwan Magroun

Een van de deelnemende kunstenaars aan Verwantschap is Marwan Magroun. In The Life of Fathers belicht hij vaders met een migratieachtergrond, en het hardnekkige stigma dat hierover in de samenleving bestaat. 

Marwan Magroun (1985) is documentair fotograaf en artdirector. Met zijn transmediale project The Life of Fathers belicht Magroun vaders met een migratieachtergrond die zich actief inzetten voor het vaderschap. De vaak jonge vaders van verschillende culturele achtergronden krijgen dagelijks te maken met vooroordelen en stigma’s. Hoe vervullen zij hun vaderrol en met welke maatschappelijke problemen worstelen zij?  

Magroun werkt momenteel aan zijn eerste fotoboek waarin The Life of Fathers centraal staat (verwachte lancering najaar 2022). Bij Museum IJsselstein worden de fotoserie en een screening van de documentaire getoond. Magroun: ‘In onze samenleving heerst nog altijd een hardnekkig stigma over vaders met een migratieachtergrond. In die perceptie zijn ze vaak afwezig óf niet betrokken bij de opvoeding. Met deze documentaire wil ik deze vaders een stem geven.’   

>