Oost West Thuis Best Sarah van Sonsbeeck

Oost, west, thuis best

Sarah van Sonsbeeck

World Flag IJsselstein, 2020 

Speciaal gemaakt voor de tentoonstelling Geen mens is een eiland in 2020.

In de aanloop naar Bevrijdingsdag 2020 schreven De Balie en het Amsterdams Comité 4 en 5 mei een Open Call uit voor schrijvers en kunstenaars. Uit de bijna 600 aanmeldingen werden negen kunstenaars geselecteerd die hun idee rondom het thema ‘open’ verder mochten uitwerken. Eén van die kunstenaars was Sarah van Sonsbeeck.      

Sarah van Sonsbeeck (1976) studeerde achtereenvolgens architectuur aan de TU in Delft en beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In haar werk treden onderwerpen als stilte, ruimte en toeval op de voorgrond. Voor de Open Call ontwierp ze een World Flag.Tijden van crisis vragen om solidariteit en openheid. World Flag neemt de kleuren van alle vlaggen ter wereld in zich op. Ditmaal geen harde lijnen tussen de kleuren: de kleuren lopen harmonieus in elkaar over. World Flag is daarmee een stevig pleidooi voor open grenzen en ruimdenkendheid.  

World Flag Attempt #12, ook wel World Flag IJsselstein 

World Flag Attempt #12 was eerder te zien op de toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk (een grote versie van het origineel dat zich in de collectie van het museum bevindt). In World Flag Attempt #12 combineerde Van Sonsbeeck de IJsselsteinse en de Nederlandse vlag. Zo symboliseert de vlag het spanningsveld tussen het nationale en het lokale en vormt het tegelijkertijd een eenheid. Een van haar eerder ontwerpen was te zien op het stadhuisplein. 

Sarah van Sonsbeeck, World Flag IJsselstein, 2020 | Foto: Jassir Jonis

Meer lezen?

>> Naar het verhaal van Marijn
>> Terug naar de hoofdpagina van Oost, west, thuis best


>