mens maakt landschap maakt mens Het Groene Hart

Still mens maakt landschap maakt mens
mens maakt landschap maakt mens

Onderzoeksproject over het Groene Hart

De tentoonstelling mens maakt landschap maakt mens - 16 juli t/m 25 september 2022 te zien bij Museum IJsselstein - is de eerste publieke manifestatie van een langer lopend onderzoeksproject van Dennis l’Ami en Arnold Hoogerwerf. In het onderzoeksproject, dat eveneens mens maakt landschap maakt mens heet, nemen zij de wederkerige relatie tussen cultuurlandschap en identiteitsvorming in het Groene Hart onder de loep.  

Video-installatie mens maakt landschap maakt mens

l'Ami en Hoogerwerf initieerden deze tentoonstelling, stelden uit regionale archieven een foto-expositie samen en maakten daarnaast ook nog eigen werk. Boven deze webpagina is een still te zien uit de video-installatie mens maakt landschap maakt mens (2022).

mens maakt landschap maakt mens
Een veelheid aan perspectieven op het landschap en de mens binnen het Groene Hart. 

Video, ± 15 min (loop)

Met de stemmen van:
Arjan van ’t Riet - Archivaris gemeentearchief Alphen aan den Rijn
Esther Polak & Ivar van Bekkum (PolakVanBekkum) - deelnemende kunstenaars
Wumen Ghua - deelnemend kunstenaar
Niels Stomps - deelnemend kunstenaar

Opnames soundscapes stiltegebieden Groene Hart: Arnold Hoogerwerf

Beeldmateriaal beschikbaar gesteld onder een CC-BY 4.0 licentie door: Nationaal Georegister / Beeldmateriaal.nl / PDOK 

Over de makers, tevens gast-curatoren

Dennis l’ Ami is onderzoeksjournalist en werkt voor Follow the Money, waar hij momenteel de financiering van politieke partijen onderzoekt. Eerder schreef hij over extreem rechts en ging hij maandenlang ‘undercover’ in callcenters en distributiecentra om verslag te doen van de belabberde werkomstandigheden. Dit deed hij onder andere voor De Correspondent en BNNVARA.

Arnold Hoogerwerf maakt audiovisuele installaties en componeert muziek voor theater en film. Ook initieert hij interdisciplinaire kunstprojecten, vaak met een link naar wetenschap of cultureel erfgoed, in samenwerking met andere kunstenaars en wetenschappers. In 2018 was hij Artist-in-Residence bij het NIAS (Netherlands Institute of Advanced Science). Daarnaast is hij verbonden als docent en onderzoeker aan de HKU (Hogeschool v.d. Kunsten Utrecht).

logo MMLMM
>