Martha Thissen

Martha Thissen | Welcome to my Magic World - Lady in Yellow, a Play 

Martha Thissen (1991, NL) schrijft, is muzikant en maakt beeldend werk waarin theatrale aspecten als gesproken tekst, performance en decor een grote rol spelen. Voor Verzamelde Mazen - Collective Loopholes maakte zij een video (10:50 min.).

In Thissen's werk is het poëtische verhaal niet alleen een terugkerend gegeven, maar vormt dit verhaal meestal ook de leidraad. De teksten hebben een veelal beschrijvend karakter; en dicteren ons, als toeschouwer, waar naar gekeken wordt. Het medium film, met het vermogen dwingend van aard te zijn, draagt hieraan bij. Thissen is zich ervan bewust dat degene die aan het woord is, de macht in handen heeft; totdat ze verbroken wordt. 

Martha Thissen, still uit Welcome tot my Magic World - Lady in Yellow, a Play, 2021

Welcome to my Magic World – Lady in Yellow, a Play

In Welcome to my Magic World – Lady in Yellow, a Play, een korte video van 10:50 minuten, nodigt Thissen ons uit in een door haar gecreëerde wereld. Dromerige en vervreemdende beelden worden afgwisseld met onder andere scenes die zich afspelen in een theaterzaal en in de depotruimte van Museum IJsselstein. De vertelstem die ons vertelt hoe deze wereld eruit ziet, welke figuren er leven of welke gevaren er dreigen, verschaft ons toegang tot deze magische wereld; maar trekt ook weer alles in twijfel. De Lady in Yellow, als allesomvattend karakter, is uiteindelijk bepalend voor het lot van deze magische wereld. 

>