Druktemakers Fedor van Rossem

Druktemakers

Fedor van Rossem

Fedor van Rossem is een creative. Dat is een doener in alle facetten. Hij tekent, schrijft, animeert, regisseert, musiceert en acteert. Ook is hij museum- en workshopdocent in het Rijksmuseum, waar hij specialist is van de 17e eeuwse collectie van het museum. Bij Museum IJsselstein is hij de Reageerman, de man die de brug slaat tussen kunst en toeschouwer. Ook is hij de illustrator van de IJsselsteinse canonwand. Tijdens Druktemakers kun je aan de slag met zijn Verbeeldverhalen.

Over Verbeeldverhalen

Voor het Verbeeldverhaal heeft Fedor samen met kinderambassadeurs Dejan en Jelle een interactief paneel gemaakt waarin een stripverhaal wordt verteld. Maar jij kan dit verhaal zelf een heel een eigen beloop geven door het schudden van kaarten of jouw eigen creatieve inspiratie. De beelden staan dus los én vast van elkaar. Elke bezoeker kan met een eigen volgorde van beelden een nieuw verhaal maken. Wat ga jij vertellen?

Beeldcredits: Djana Djordjevic en Sabine Metz

Kinderambassadeurs

Dejan en Jelle werkten met Fedor aan de elementen van het Verbeeldverhaal. Daarnaast maakt Fedor samen met de twee kinderambassadeurs een video. Dejan en Jelle leren om te interviewen en hoe ze een verhaal met videobeelden kunnen vertellen. De video wordt via deze website en de social media van MIJ gedeeld.

>