Druktemakers Amerentkse Koopman

Druktemakers

Amerentkse Koopman

Amerentske Koopman is beeldend kunstenaar en studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar vrije werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, gedichten, mozaïekachtigen en objecten. Tijdens Druktemakers kun je eindeloos nieuwe dingen ontdekken in haar installatie See You In Space.

Over See You In Space

Tijdens Druktemakers toont Amerentske haar installatie See You In Space. In de installatie dansen objecten, die met met veren en motortjes op en neer gaan. De afzonderlijke objecten – die bestaan uit allerlei voorwerpen die Amerentske niet weg kan gooien – noemt ze ‘Druktemakers’, zo kwamen we op de titel van deze kinderbiënnale. Daarnaast heeft ieder object een eigen naam. Herken je het Moederschip, en de Verkenner?   

‘Ik begon ooit met het verwerken met mooie dingen: schelpen, haarspeldjes,’ vertelt Amerentske. ‘Later ben ik daar allerlei aardse rotzooitjes aan gaan toevoegen: figuurtjes van de spaaracties van supermarkten, lege viltstiften, noem maar op. Ik hou van de snelheid van een lijmpistool. Ik merkte dat als ik ze bij elkaar bracht, ze als object weer een eigen karakter kregen, een identiteit. Een eigen verhaal.’ Als dat ontstaat is een object ook af.  

Amerentske’s werk zit vol beweging, kleur en herkenbare onderdelen die nieuw leven zijn ingeblazen. Tijdens de tentoonstelling zal het werk verder groeien door toevoegingen van bezoekende kinderen, overwegend in zwart-wit. 

Beeldcredits: Djana Djordjevic en Sabine Metz

Wil je ook een druktemaker maken met Amerentske?

Dat kan op woensdag 28 juni. Klik hier voor meer informatie en geef je op!

Kinderambassadeurs

Amerentske werkte aan See You In Space met Abel en Stan. Van deze twee  kinderambassadeurs zijn er ook verhaal-objecten te zien. ‘Het thema is Overdreven,’ licht Amerentske toe. ‘Ik heb hen gevraagd om bij dat onderwerp spulletjes te zoeken, dingen die hen fascineren.’ Het resultaat zie je hier. 

>