De Onkruidenier en het werk van Weissenbruch

jan 01

De Onkruidenier

Een zoektocht naar de zee in IJsselstein

De Onkruidenier

Voor Ongetemd | Toekomstbeelden van mens en natuur en Empathie | Geen mens is een eiland werkte MIJ samen met de Onkruidenier. Parallel aan Verzamelde Mazen - Collective Loopholes wordt hun fascinatie voor een bijzonder schilderij van Jan Weissenbruch uitgelicht. Welke gezichten horen er bij kunstenaarscollectief de Onkruidenier? Wat voor 'n kunstprojecten realiseren zij? Wat doen ze in IJsselstein? De antwoorden op deze vragen vind je hier.

Nieuwsgierig geworden na het zien van deze trailer? Klik Peilwachter open en bekijk de hele MIJ Portret video. 

Natuurlijke transformaties 

Kunstenaarscollectief de Onkruidenier bestaat uit Ronald Boer, Jonmar van Vlijmen en Rosanne van Wijk. Zij onderzoeken transformaties in de natuur en (daaruit volgend) de potentie van de mens om te evolueren. Hun kunstwerken komen vaak tot stand door veldwerk, bij voorkeur samen met lokale bewoners. Want zo komen de verhalen en geschiedenissen boven water, die essentieel zijn om de relaties tussen mens en natuur te begrijpen.  

In IJsselstein ging de Onkruidenier op zoek naar de zee. Want misschien is die wel dichterbij dan je denkt. Klik hieronder op de foto's en dompel je onder. In films en verhalen nemen we je mee. Of lees het artikel Een zoektocht naar de zee in IJsselstein, dat we eerder publiceerden in het Zenderstreeknieuws, en waarin het collectief beschrijft hoe zij met dit onderwerp in aanraking kwamen. 

Klik op een afbeelding hieronder voor meer informatie over werken van de Onkruidenier:

De Onkruidenier en Jan Weissenbruch

Peilwachter | De Onkruidenier

Sweet Sweat | De Onkruidenier

>