Kinderbiënnale Druktemakers

nov 18
Te zien vanaf 20 mei:

Kinderbiënnale Druktemakers

Onze eerste kinderbiënnale, Druktemakers, wordt gemaakt door 9 gerenommeerde kunstenaars en 18 IJsselsteinse basisschoolleerlingen: onze kinderambassadeurs. Dat betekent dat je deze zomer bij MIJ een waanzinnige tentoonstelling bezoekt! Er valt vanaf 20 mei van alles te zien, voelen en beleven.  

In de periode van 20 mei t/m 17 september 2023 is Druktemakers te zien, onze eerste Kinderbiënnale. Deze interactieve tentoonstelling is helemaal gericht op de jongste kunstliefhebbers. Druktemakers draait om eigentijdse, interactieve kunst, gericht op de beleving van basisscholieren. Elk kunstwerk daagt uit tot interactie, participatie en creatie. Doen, ontdekken, maken en verwonderen staan centraal! Bijvoorbeeld door zelf mee te ‘bouwen’ aan een continu veranderend werk, bij te dragen aan een digitale presentatie of fysiek te bewegen in een installatie. 

Voor en door kinderen

Een belangrijk aspect is dat de biënnale mede is samengesteld door 18 IJsselsteinse kinderen (onze kinderambassadeurs). Zij zijn gekoppeld aan de 9 deelnemende kunstenaars: Maze de Boer, Lambert Kamps, Amerentske Koopmans, Ernesto Lemke, Jelle Mastenbroek, Nou & Herkauw, Jolanda Schouten, Jop Vissers Vorstenbosch en Jonas Vorwerk.

Te zien t/m 7 mei: Oost, west, thuis best

>