ACE OF SPACE

dec 11

Archief

Te zien geweest bij MIJ

ACE OF SPACE


In de zomer van 2019 werkten beeldend kunstenaars Kasper Jacobs en Frank Koolen intensief samen aan een project voor de tentoonstelling 'Vrijplaats bij MIJ'. Aan de hand van observaties, persoonlijke associaties en performatieve interventies maakten ze een filmisch (tijds)document over IJsselstein en de IJsselsteiner. Soms als eenling in een groep, als mysterieuze gemeenschap of als grote anonieme massa, maar altijd als actief onderdeel van een groter geheel. ACE OF SPACE toont de verrassende veelzijdigheid van deze bijzondere stad door de bril van de buitenstaander die na verloop van tijd onlosmakelijk onderdeel van het verhaal wordt.


Over de makers
Jacobs en Koolen delen een fascinatie voor subculturen en de manier waarop deze sociale groepen de omgeving naar hun hand weten te zetten. Bestaande rituelen, spel en volkscultuur worden in hun films, performances en installaties gekoppeld aan eigen associaties en ideeën.

ACE OF SPACE is tot en met 23 februari 2020 te zien geweest in de filmzaal van het museum.   

Online screening ACE OF SPACE

In het kader van Empathie | Geen mens is een eiland was ACE OF SPACE vanaf 17 juli tot en met 31 juli 2020 via deze website te bekijken. De film is opgenomen in de collectie van MIJ, zodat ACE OF SPACE van tijd tot tijd - online en op doek - te zien zal zijn.

>