Nieuwe vacatures

Een deel van de medewerkers van Museum IJsselstein - foto Eike Michler (AD)

Vacatures bij MIJ

Doe-het-zelver / technisch medewerker (m/v)

Het technisch team van het museum komt graag in contact met een 'doe-het-zelver' die van aanpakken weet en die er niet voor terugschrikt om een wandje te plaatsen of te verwijderen, consoles te maken en te schilderen en die ook nog een stekker aan een snoer kan zetten. Kort gezegd: een 'duizendpoot'.

In het museum komen het gehele jaar allerlei klussen voor die uitgevoerd moeten worden. De nadruk van de werkzaamheden ligt bij de wisseltentoonstellingen, drie/vier keer per jaar. Dan is er twee weken lang werk van maandag t/m vrijdag.

Ook het ophangen van kunstwerken behoort tot onze werkzaamheden. Je komt te werken in een gemotiveerd team dat er plezier in heeft om er gezamenlijk iets moois van te maken. Het is de bedoeling dat je mee gaat draaien in het team dat wekelijks het museum controleert, eventueel lampen vervangt en de luchtbevochtigers of ontvochtigers nakijkt. De werkzaamheden worden in overleg verdeeld onder de teamleden.

Ervaring met klussen als doe-het-zelver.
Teamwerker

Medewerker Educatieteam / museumdocenten

Het museum ontwikkelt diverse educatie-projecten voor kinderen (en scholen). Heb je een onderwijs-achtergrond en vind je het leuk om mee te helpen bij de uitvoering van deze projecten, neem dan vooral contact met ons op.

Technisch medewerker Audio/Video

In het museum worden regelmatig films getoond als onderdeel van tentoonstellingen door middel van beamers. Voor dit specifieke gebied zoeken wij iemand die de huidige medewerker hierbij kan helpen en vervangen.

Je houdt je bezig met alles op het gebied van audio en video. Je zorgt dat de apparatuur in orde is en dat bij de wisseling van tentoonstellingen (ca. 4x per jaar) de gewenste audio/video bijdragen goed kunnen worden vertoond.

Verwachting
Je bent met name bezig bij de wisseling van tentoonstellingen maar ook gedurende de tentoonstelling moet alles blijven werken en zullen er regelmatig zaken zijn waarvoor een handige audio/video technieker nodig is.

Up-to-date kennis van audio/video

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Coördinator verspreiding reclamemateriaal

Regelmatig worden er voor nieuwe exposities en activiteiten flyers gedrukt die moeten worden verspreid naar bijvoorbeeld scholen, openbare gebouwen, winkels, bewoners IJsselstein of hotels e.d. Hiervoor zoeken wij iemand die de coördinatie hiervan op zich neemt en een verspreidingsgroep samenstelt (momenteel vrijwilligers en studenten).

Baliemedewerk(st)er en rondleiders

De baliemedewerk(st)ers (of gastvrouwen/heren) ontvangen de bezoekers van het museum, bedienen de kassa en informeren en begeleiden bezoekers bij hun bezoek aan het museum. In principe heb je minimaal 2x per maand een middag dienst op een van de dagen dat het museum geopend is (woensdag t/m zondag). Op dit moment hebben wij ook dringend behoefte aan bemensing voor onze (tijdelijke) satellietlocaties in de binnenstad van IJsselstein.

Rondleiders voor de zomertentoonstelling 2019

Heb jij belangstelling voor één van deze vrijwilligersfuncties?
Neem dan contact op met Paula Ellenbroek of Margo Bos: werkenbijmij@museumijsselstein.nl of bel tijdens openingsuren naar 030-688 6800.

Wist je dat een museum niet zonder vrijwilligers kan?