Proposition #2: Making a Salad

Proposition #2: Making a Salad

In Proposition #2: Making a Salad tonen Caz Egelie, Sandra Heemskerk, Tim Hollander, Ruben Planting, Lisa Sudhibhasilp, Martha Thissen en Samantha Vlaming reacties op de collectie van Museum IJsselstein. Een gezamenlijke ingreep in de collectiepresentatie bestaande uit een combinatie van werken uit de verschillende praktijken van de kunstenaars, stellen vragen over de relatie die we hebben met kunstwerken en historische artefacten en de traditie van (collectie)presentaties.


Caz Egelie, Something's Coming, 2020 (Open Space Contemporary, Londen | Foto: Sam Nightingale)

Performance rond de collectie van MIJ

'Wat hebben wij een 19e eeuwse helm te bieden? Mogen we de objecten verleiden om dichter bij ons te komen? Wie verzorgt ze na de opschudding van onze bezoeken?' 

De titel, Proposition #2: Making a Salad, is geleend van een performance score van Alison Knowles. De kunstenaars vormen, naar instructie van de score uit 1962 van de kunstenares, een salade temidden van en met ingrediënten uit de historische collectie van Museum Ijsselstein. Caz verzorgt het ei, Sandra de dressing, Tim de croutons, Ruben de spinazie, Lisa de pijnboompitten, Martha de romainesla en Samantha de tomaat.

Proposition #2: Making a Salad maakt deel uit van de tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland 

>