Nieuwe vacatures

Nieuwe vacatures voor vrijwilligers

samen maken wij het museum

Vacatures bij MIJ

Doe-het-zelver /technisch medewerker m/v

Het technisch team van het museum komt graag in contact met een 'doe-het-zelver', die van aanpakken weet en er niet voor terugschrikt om een wandje te plaatsen of te verwijderen, consoles te maken, te schilderen en die ook nog een stekker aan een snoer kan zetten. Kort gezegd: een 'duizendpoot'.

Verwachting
​In het museum komen het gehele jaar allerlei klusjes voor die uitgevoerd moeten worden. De nadruk van de werkzaamheden ligt bij de wisseltentoonstellingen, vier keer per jaar. Dan is er twee weken lang werk van maandag t/m vrijdag. De werkdagen voor jou zijn in overleg in te vullen. Ook het ophangen van kunstwerken behoort tot onze werkzaamheden. Je komt te werken in een gemotiveerd team en met elkaar maken we er iets moois van. Het is de bedoeling dat je mee gaat draaien in het team dat wekelijks het museum controleert, eventueel lampen vervangt en de luchtbevochtigers of ontvochtigers nakijkt. De werkzaamheden worden in overleg verdeeld onder de teamleden.

Functie-eisen
Twee rechterhanden
Teamspeler
Goed humeur

Heb je interesse?
Mail je reactie naar Paula Ellenbroek of Margo Bos (P&O): werkenbijmij@museumijsselstein.nl 

Coördinator verspreiding reclamemateriaal m/v

Regelmatig worden er voor nieuwe exposities en activiteiten flyers gedrukt die moeten worden verspreid naar bijvoorbeeld scholen, openbare gebouwen, winkels, bewoners IJsselstein of hotels e.d. Hiervoor zoeken wij iemand die de coördinatie hiervan op zich neemt en een verspreidingsgroep samenstelt (momenteel vrijwilligers en studenten).

Heb je interesse?
Mail je reactie naar Paula Ellenbroek of Margo Bos (P&O): werkenbijmij@museumijsselstein.nl 

Gastvrouwen, gastheren en rondleiders m/v

De baliemedewerk(st)ers (of gastvrouwen/heren) ontvangen de bezoekers van het museum, bedienen de kassa en informeren en begeleiden bezoekers bij hun bezoek aan het museum. In principe heb je minimaal 2x per maand een middag dienst op een van de dagen dat het museum geopend is (woensdag t/m zondag).  Op dit moment hebben wij ook dringend behoefte aan bemensing voor de zondagmiddag.


Rondleiders
Je begeleidt kleine groepen bezoekers. De rondleidingen starten bij Museum IJsselstein en samen met de bezoekers wandel je naar de satellietlocaties. Je bekijkt samen met de bezoekers de kunstwerken en loopt daarna terug naar het museum. 

Beschikbaarheid
- 1x in de week beschikbaar op woensdagmiddag
- Bereid om af en toe in het weekend in te springen
- Je geeft twee rondleidingen op een middag: om 14.00 uur en 15.30 uur
- Je bent in ieder geval beschikbaar in de periode 8 juni t/m 13 oktober 2019
- Je werkt als vrijwilliger
- We zoeken rondleiders van alle leeftijden

De functies van baliemedewerker en rondleider zijn in combinatie of los van elkaar in te vullen.

Kennis en ervaring
Je gaat gemakkelijk met mensen om en en je hebt affiniteit met kunst. Kennis van kunst is niet noodzakelijk. Wij verstrekken je de noodzakelijke informatie, en we geven je tips hoe je een rondleiding geeft.

Het is belangrijk dat je:
- Mensen gastvrij weet te onthalen en enthousiast een verhaal kunt vertellen
- Representatief bent 
- Een echte ambassadeur voor het museum bent 

Heb je interesse?
Mail je reactie naar Paula Ellenbroek of Margo Bos (P&O): werkenbijmij@museumijsselstein.nl 

Neem voor uitgebreide informatie over de functies contact op met Wilma Trompetter (coördinator rondleidingen). Bereikbaar via: wilmatrompetter@caiway.nl of 030 - 688 6800 (woensdag t/m zondag).  Of gebruik onderstaand sollicitatieformulier.

Heb jij belangstelling voor één van deze vrijwilligersfuncties?

Neem dan contact op met Paula Ellenbroek of Margo Bos: werkenbijmij@museumijsselstein.nl en/of bel tijdens openingsuren naar 030-688 6800 óf gebruik onderstaande formulier.  Of neem eerst een kijkje achter de schermen.

Wist je dat een museum niet zonder vrijwilligers kan?


Sollicitatieformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


>