Empathie | Geen mens is een eiland geopend

sep 25

Empathie | Geen mens is een eiland is geopend

Op zaterdag 19 september opende de tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland. Op diverse locaties in de IJsselsteinse binnenstad kom je kunstwerken tegen.

In verband met de coronamaatregelen openden we in klein gezelschap, met een lunch voor de betrokken kunstenaars. Daarna waren er groepsgewijs rondleidingen langs de verschillende installaties, sculpturen, fotografie en andere vormen van beeldende kunst die je in deze tentoonstelling ziet. 

Kunstenaar Mylan Hoezen (1993) voerde voor het eerst zijn performance 'Saga' op. In het Kasteelpark was te zien hoe 12 performers in drie uur tijd van een staande naar een liggende positie gaan. Elk lichaam vertelt een eigen verhaal. Klik door voor een uitgebreidere indruk van 'Saga'.

Hieronder vind je een fotoimpressie van de opening. Fotograaf Jassir Jonis legde de middag voor MIJ vast. Je ziet werk van onder meer Koos Breukel, Melanie Bonajo, Caz Egelie, Jasper Griepink, Mylan Hoezen, Suat Öğüt, Bernadet de Prins, Sarah van Sonsbeeck en Niels Post.

>