Vaar mee met Stichting Yselvaert

Rondvaarten Yselvaert


Wat is er fijner dan na je museumbezoek met een boot op het water in IJsselstein te zijn? 

 

Een bezoek aan MIJ, Museum IJsselstein, kan tijdens de zomermaanden op zaterdag en zondag worden gecombineerd met een vaartocht vanaf de opstapplaats tegenover het museum. Met de boten ‘Heer Gijsbrecht’enVrouwe Berthe’ vaar je door de IJsselsteinse stadsgracht.  

 

Route 

De route voert langs prachtige monumenten; een 14e -eeuwse kerk, 15e-eeuwse stadsmuur, 16e-eeuwse kasteeltoren, 17e-eeuwse poortwachterswoning, 18e-eeuwse korenmolen en 

19e-eeuwse basiliek. De meest gehoorde opmerking bij de vaart in de stadsgracht is dat mensen zo blij verrast zijn hoe mooi het is IJsselstein vanaf het water te bekijken. Schippers vertellen over de geschiedenis en alle bezienswaardigheden. Deze vaartocht duurt ca 55 minuten.  

 

Aan boord bij de schippers van Yselvaert is het heerlijk genieten van het water en de mooie omgeving. Er zijn nog meer veel verschillende mogelijkheden.  

Naast de rondvaart door de stadsgracht kun je ook boeken voor een lunchvaart richting jachthaven Marnemoende of naar Lopikerkapel over de Kromme IJssel. Voor de kinderen is er op woensdagmiddag in de schoolvakanties een speciale kindervertelvaart die ook vertrekt bij de steiger tegenover MIJ. 

 


Daarnaast is het altijd mogelijk een eigen Vaart op Maat zelf samen te stellen. 

Meer actuele informatie en boeken op: www.rondvaartenijsselstein.nl 

Of informeer naar last minute kaartjes bij de kassa van MIJ. 

  

Mee met de Kindervertelvaart

Heerlijk op het water

 

Copyright Yselvaert © 2023

Stichting Yselvaert

>