WEGGEEFWINKEL

IJSSELSTEIN

Bert murk

Museum IJsselstein

Museum IJsselstein streeft naar een klimaatneutrale, empathische samenleving. Daarom ondersteunt MIJ de Weggeefwinkel. 

WEGGEEFWINKEL

Sinds […] is de weggeefwinkel in IJsselstein gevestigd te […] 


Klimaatbewust

De weggeefwinkel is een duurzaam initiatief: hergebruik staat voorop. Het is een tendens die we momenteel in heel Nederland zien: kringloopwinkels, tweedehands en tweede kans winkels zijn er steeds meer en worden ook steeds beter bezocht. Juist ook omdat steeds meer mensen zich bewust zijn van hun eigen rol in het beperken van commercie en materialisme. Je kunt spullen (denk aan meubels, kleding, leuke decoraties voor in huis) afleveren bij […]


*Winkelen zonder geld *

Helaas zijn er, ook in IJsselstein, veel inwoners die leven onder het bestaansminimum. MIJ - en met ons gelukkig vele anderen die geloven in verbondenheid en het duwtje in de rug – vindt dat ontspannen winkelen voor iedereen toegankelijk moet zijn, juist ook voor mensen met een kleine portemonnee.


*Stevig bij MIJ *

Het initiatief van de Weggeefwinkel past uitstekend bij de visie van Museum IJsselstein. Voor de eerste tentoonstelling van 2020, Ongetemd – toekomstbeelden van mens en natuur, tuigen we een eigen plantenasiel op: Weggeefgroen. Ongetemd opent op 7 maart, en is te bezoeken tot en met 31 mei. Weggeefgroen zal, bij succes, een vast deel gaan worden van de Weggeefwinkel.

De tweede expositie, de grote zomertentoonstelling, heeft empathie als thema. In Geen mens is een eiland (werktitel) beoefenen we inlevingsvermogen door de ogen van beeldend kunstenaars, maar vooral door de ogen van een ander. Als je je kunt voorstellen hoe de wereld van iemand eruit ziet, is compassie en begrip voor elkaar binnen handbereik. De Weggeefwinkel is hier een zeer praktisch voorbeeld van; een nuttige stek waar de - op gebied van geld en geluk - minder bedeelde medemens ook echt iets aan heeft.

WEGGEEFWINKEL

Adresgegevens

>