MIJ in de media


Foto: Nederlands Dagblad, vrijdag 9 december 2016 (Tom Zoethout)

 

Licht in de stad met 'de grootste kerstboom ter wereld'In het Nederlands Dagblad van 9 december 2016 lazen wij een mooi artikel van Roel Sikkema. Over IJsselstein. Over de 'grootste kerstboom ter wereld'. Over licht. Over Museum IJsselstein. 'Verlicht MIJ'.

In verband met auteursrechten mogen we niet het hele artikel plaatsen. We hebben een aantal quotes uitgelicht. Als je het hele artikel wil lezen dan kan dat met betaling via het Nederlands Dagblad of via Blendle. Een kennismaking met Blendle is gratis en je bent tot niets verplicht.


 

"In Museum IJsselstein, dat de opvallende afkorting MIJ gebruikt, zijn de komende weken allerlei vormen van lichtkunst te zien."

 

"Een klein deel van de tentoonstelling is ondergebracht op een andere locatie: de Kasteeltoren uit het einde van de vijftiende eeuw. Het is een mooie, kleine wandeling die van het museum naar het laatst overgebleven deel van het middeleeuwse kasteel van IJsselstein voert."

 


"Het letterlijke hoogtepunt van de tentoonstelling is het werk ‘Tekening’ van Leslie Nagel. Een vreemde titel voor driedimensionale voorwerpen die in de middeleeuwse kasteelkamer staan. Het zijn ijzeren voorwerpen, die zachtjes heen en weer bewegen door windvlagen die door een ventilator zijn veroorzaakt."

 


"Museum IJsselstein is een cultuurinstelling die zichzelf enkele jaren geleden opnieuw uitgevonden heeft. (…) De cultuurinstelling noemt zich nu ‘netwerkmuseum’, waarbij er ook contacten zijn met tal van bedrijven en verenigingen in de stad. Het leverde het museum in 2015 de prijs Slimste Bedrijf van NL op."

 


"Museum IJsselstein is niet groot, maar de opstelling van de tentoonstelling – ook van de voorwerpen die de historie van de stad laten zien – is aantrekkelijk. Wie meer wil zien over hoe kunstenaars met licht omgaan, moet maar eens in de Utrechtse stad gaan kijken."