Ontdek!

Regula Maria Müller, Ume, detail, 2017

Regula Maria Müller

Bloesem, naast de tulp nóg zo’n voorjaarsbode. De lieflijke belofte van nieuw leven. De kunstgeschiedenis staat dan ook bol van dit symbool, met als bekendste voorbeeld misschien wel de tak amandelbloesem die Vincent van Gogh in 1890 schilderde ter ere van de geboorte van zijn neefje Vincent Willem.

Het oeuvre van Regula Maria Müller (1961) omvat objecten, fotografie en installaties. Soms neemt het de vorm aan van draagbare sieraden, soms van autonoom werk zoals Ume (2017). Maar altijd laat zij zich inspireren door het kleine en breekbare in de natuur, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen zich bewust worden van die kwetsbaarheid.

Müller werd geboren in Zwitserland en woont en werkt sinds 1983 in Nederland. Achtereenvolgens studeerde zij aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (Monumental Art, 1983-1988), de Jan van Eyck Academie, Maastricht (Mixed Media, 1988-1990) en aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam (Bachelor of Fine Art and Design in Education, 2011-2013). Haar werk wordt getoond in musea en galeries in binnen- en buitenland, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam en Centraal Museum, Utrecht.

Tekst: Ctrl Art Delete