Licht in de toren

De kasteeltoren


Belangrijke historische plek
De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

Kasteel IJsselstein
De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

KInderfeestjes
In de periode 9 maart tot en met 26 mei 2019 is het mogelijk om via MIJ een kinderfeest in de Kasteeltoren te organiseren. Laat Ridder Roderick en/of Dina de Keukenmeid je een onvergetelijk feestje bezorgen. Voor kinderen van 6-12 jaar. Informeer naar de mogelijkheden en stuur een bericht naar Info@museumijsselstein.nl

Rondleidingen
Van 14 maart t/m 23 mei kun je iedere donderdagmiddag aansluiten bij een rondleiding door de tentoonstelling 'Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff'. Een bezoek aan de historische binnenstad en de Kasteeltoren zijn onderdeel van de rondleiding.

Wanneer: donderdagmiddagen van 14 maart t/m 23 mei 2019, 13.30 en 15.30 uur
Wie: iedereen
Kosten: gratis*
Aanmelden: bij de balie van het museum


Theatervoorstellingen in deToren
De geschiedenis herleeft met Ridder Roderick. Bezoek tussen 31 maart en 26 mei op vier zondagen een theatervoorstelling met de fameuze ridder.

Wanneer: zondag 31 maart, 28 april, 5 mei en 26 mei 2019
Tijdstippen: 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur
Wie: kinderen en volwassenen
Kosten: gratis*

*Op vertoon van geldig entreekaartje. Museumkaart, Goede Vrienden van MIJ en jongeren t/m 18 jaar gratis toegang.
 

 

Vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Een bezoek aan de Kasteeltoren is op eigen risico.