Coal.2

Coal.2

Zelfstandige satellietlocatie van MIJ

Coal.2

Om de hoek van Museum IJsselstein, aan de Walkade, loop je langs expositieruimte Coal.2. Dag en nacht kun je hier door twee grote ramen naar binnen kijken, als een soort kunstetalage. Hier programmeert beeldend kunstenaar Wim van Sijl erfgoedkunst en jaren '80 kunst, reflecterend vanuit de huidige tijd. De ruimte is op afspraak geopend. 

Coal.2 is gevestigd tegenover een rij oude kolenschuren, waarvan er aan Walkade een aantal naast elkaar gevestigd zijn. In zo'n voormalige kolenschuur heeft Wim van Sijl zijn atelier. Hij leeft en werkt als het ware in zijn eigen erfgoedkunstwerk. Voorheen exposeerde hij er ook, onder de naam COALSENSATION. Tegenwoordig zijn er geregeld lezingen bij te wonen, die aansluiten op de actuele tentoonstelling.    

Satelliet van MIJ

Coal.2 is een zelfstandige satellietlocatie. Dat betekent dat er regelmatig samenwerkingen zijn tussen Museum IJsselstein en Coal.2 rondom eenzelfde thema, zoals tijdens Vrijplaats bij MIJ. Evengoed kan op deze locatie een heel ander onderwerp worden aangesneden.

Wil je weten wat er nu te zien is? Alle informatie over de huidige tentoonstelling in Coal.2. Je leest hier ook over eerdere projecten uit de expositiecyclus, die in 2016 van start ging.  

Bezoeken, locatie en contact

Neem contact op met Wim van Sijl voor een afspraak, of kom langs met Open Kunst Zondag. Op deze dag (eerste zondag van de maand in IJsselstein) is Coal.2 open voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur.

Coal.2, Walstraat 6 te IJsselstein
Wim van Sijl | info@wimvansijl.eu | 030 687 2934 | volg Wim op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Coal.2

 

>