mei 2015

Neem je moeder mee naar MIJ!
Foto: Tom Zoethout

De verhalen achter de kunstwerken
Is het servies echt en kun je ervan eten of hoort het thuis in een sprookje? Wie is A.A.D. en wat doet dat hert daar in de tentoonstelling? Wat is het verhaal achter die prachtige sieraden? Dit en nog veel meer krijg je te horen tijdens de gratis familierondleiding door de tentoonstelling 'Aanstormend talent bij MIJ'.

En natuurlijk hebben alle moeders op 10 mei gratis toegang!

Reserveren gewenst via reserveren@museumijsselstein.nl 

Wanneer: 10 mei (moederdag), 25 mei en 29 mei 2015
Tijd: 14.00 en 15.00 uur
Kosten: rondleiding is gratis, wel geldig entreekaartje nodig

Trailer 'Aanstormend talent bij MIJ'
Foto: Sabrina Keller

Je hebt 'em vást allang gezien. De prachtige trailer van 'Aanstormend talent bij MIJ, het beste van galerie Pouloeuff 2014'. Nog een keertje kijken? Of nog beter: kom langs! De verrassende en originele werken zijn nog te bewonderen t/m 31 mei 2015.

En natuurlijk heel veel dank aan 3XFILM voor het maken van deze mooie impressie!

 


 

Workshop Club MIJ 'Filosoferen met kids'
Foto: Sabrina Keller

Hoe ziet jouw recht op spelen eruit? Deze en nog veel meer vragen borrelen op bij het bekijken van de foto’s van Bernadet de Prins in de tentoonstelling 'De Rechten van het Kind bij MIJ'. Onder leiding van een museumdocent gaan de kinderen in gesprek met elkaar. Aansluitend zal er getekend worden.

Reserveren verplicht via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 17 mei 14.30 – 15.30 uur
Wie: 8 – 14 jaar
Kosten: gratis

Presentatie door Bernadet de Prins
Foto: Bernadet de Prins

Benieuwd naar de verhalen achter de foto? Fotograaf Bernadet de Prins vertelt je hier graag over. Op haar buitenlandse reizen werkt zij met een tolk waardoor zij in staat is om ook de achtergrondverhalen van de foto te vertellen. Aan de presentatie zijn geen kosten verbonden. Een donatie in de collectebus voor het Indiase weeshuis Koni én Vluchtelingenwerk Nederland wordt zeer op prijs gesteld.

Reserveren gewenst via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 17 mei 16.00 – 17.00 uur
Wie: Volwassenen
Kosten: presentatie is gratis, wel geldig entreekaartje nodig


Workshop 'Lijnen worden bouwsels'
Foto: Arriving, Iris Frerichs (2013) - fotograaf Pieter Crucq

Hoe groeit een bouwwerk op papier? Oefen samen met kunstenaar Iris Frerichs je tekenvaardigheid met verschillende  tekentechnieken. Wanneer is een gebouw saai en wanneer spannend? De bouwsels hoeven niet in het echt nagemaakt te worden, dus je kunt je alles permitteren. Lees meer

Flat, schuur, boot of hut, een hele straat? We zien al doende wel wat het wordt!

Reserveren verplicht via reserveren@museumijsselstein.nl

Wanneer: 31 mei, 14.00 – 16.00 uur
Wie: Volwassenen (beginners en gevorderden)
Kosten: workshop is gratis, wel geldig entreekaartje nodig


MIJ is op zoek naar jou!
Foto: Ron van der Ende - Barn Raising (2014)

Handige klussers voor bijzonder project
MIJ is op zoek naar (tijdelijke) vrijwilligers voor een bijzonder project. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van de zomertentoonstelling 'Uit liefde voor hout van MIJ' (medio juni tot eind september). Voor deze tentoonstelling maken we gebruik van onze historische satellietlocaties: de Waag, de Kasteeltoren en de zolder van het oude Stadhuis. Op deze locaties bouwen kunstenaars spectaculaire nieuwe kunstwerken van hout. Wij zoeken handige mensen die in de periode van 18 mei t/m half juni kunstenaars willen helpen met het opbouwen.

Gastvrouwen en -heren
Daarnaast zijn we voor deze zomer op zoek naar zeker 20 extra gastvrouwen en -heren voor de Kasteeltoren en de Stadhuiszolder. We willen die plekken zoveel mogelijk openstellen en daarvoor hebben we extra bezetting nodig. Je hoeft geen kassa-ervaring te hebben. Je staat een middag in de week met z’n tweeën op een locatie om bezoekers te verwelkomen en te informeren.

Dus hou je van kunst, cultuur en van mensen? Dan willen we je van harte uitnodigen om eens voor een vrijblijvend gesprek bij MIJ langs te komen.

Neem deel aan een bijzonder project en een unieke ervaring!

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Hermine Nijzink - van den Berg via werkenbij@museumijsselstein.nl

Terugblik workshop met kunstenaar Mathieu Klomp
Foto: Sabrina Keller

Geïnspireerd door kunstenaar Mathieu Klomp stonden acht enthousiaste deelnemers op 26 april jl. klaar om gezamenlijk één groot kunstwerk voor op het Museumplein te creëren. Zij gaven zich op voor de workshop ‘Samen kunst maken vóór en bij MIJ’. Tijdens een uniek proces van verhitting van plastic ontstonden de meest vreemde, bizarre en grillige lichaamsvormen.

Het zijn uiteindelijk twee werken geworden. Door verbinding en samensmelting van het materiaal zijn 'de Vissenkoning' en 'Orange Love' ontstaan. Deze prachtige co-creaties zijn tot en met 31 mei a.s. bij Museum IJsselstein te bezichtigen. Ook het werk van Mathieu Klomp is nog tot die datum te bekijken. 

Wist je dat.....

Prijzen & openingstijden
  • MIJ is geopend voor publiek van woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur
  • Entree volwassenen: 4 euro
  • Rondleidingen en workshops zijn gratis op vertoon van een geldig entreekaartje.
  • Kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en Goede Vrienden van MIJ hebben gratis toegang.
  • Workshops en rondleidingen zijn altijd gratis voor kinderen t/m 12 jaar  
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen bij MIJ en ben je nog niet geabonneerd op onze digitale nieuwsbrief?  Laat hier je mailadres achter. 
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden