maart 2014

Opening van de tentoonstelling ‘100 jaar Oranjes in IJsselstein’.
Museum IJsselstein en de Historische Kring IJsselstein nodigen u met veel genoegen uit voor de opening van de tentoonstelling ‘100 jaar Oranjes in IJsselstein’ op 1 maart om 14.30 uur.
 
IJsselstein heeft al heel lang een bijzondere band met het koningshuis. Veel leden van het Koninklijk Huis bezochten de stad door de eeuwen heen. Vanwege deze speciale band wil Museum IJsselstein graag een bijzondere expositie realiseren.

Door het huwelijk van Willem van Oranje en Anna van Egmond en Buren (in 1551) kwam de titel Baron van IJsselstein in handen van onze Vader des Vaderlands en zijn erfopvolgers. Dit zorgde ervoor dat elke baron of barones sinds de achttiende eeuw IJsselstein minstens eenmaal heeft bezocht. Waaronder dus ook de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Een selectie uit de fotocollectie van de HKIJ is te zien in ’t Koffiehuis. 
 

Djembé ritmes bij kinderopening Máxima en Alex op zondag 16 maart!
Op zondagmiddag 16 maart om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) wordt de tentoonstelling Máxima en Alex bij MIJ nóg een keer geopend, nu met een speciaal programma voor kinderen en hun ouders.

De rode loper wordt uitgelegd en de kinderen worden feestelijk ontvangen door leden van het koningshuis. Eenmaal binnen in het museum valt er van alles te beleven en te ontdekken aan de Oranjetafel met vele activiteiten.

En wat dacht je van samen op de foto met een levensgrote Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima? Dat kan! Vergeet dan vooral je camera niet mee te nemen! Kom vroeg en ontdek dit alles voordat je meegenomen wordt door een verhalenverteller die van alles over de foto’s van de tentoonstelling weet te vertellen!

Veelzijdig muzikant Ego Budike neemt je daarna mee op een reis naar Afrika om net als het koningskoppel les te krijgen in djembé trommelen. Mis deze unieke kans niet en laat je meeslepen in de ritmes van de djembé. Entree is gratis. 

Prinsessenjurk ontwerpen en winnen!
Treed in de voetsporen van Jan Taminiau en Iris van Herpen en ontwerp naar aanleiding van de tentoonstelling “Máxima en Alex bij MIJ” een schitterende jurk.
 
Word zelf even Maxima of Amalia. Ben je tussen de 6 en 18 jaar en heb je gevoel voor mode en design? Wil je misschien zelfs in deze richting verder, dan heb je nu de mogelijkheid om dat te laten zien! Ontwerp de allermooiste jurk en je ontvangt deze helemaal op jouw maat gemaakt als prijs. Wat dacht je van een mooi ontwerp voor je gala? De 2 prijswinnende jurken worden op maat gemaakt door Olga’s bruidsatelier uit Lopik.
 

Korting voor goede vrienden van MIJ op theatervoorstelling
Nel Kars – Buigen voor Oranje

Zondag 30 maart om 14.00 uur in het Fulcotheater
 
Vanwege de tentoonstelling 'Maxima & Alex bij MIJ' biedt het Fulcotheater goede vrienden en beste vrienden van MIJ* een speciale toegangsprijs aan voor 10 euro i.p.v. 14 euro.

In Buigen voor Oranje neemt Nel Kars het publiek in dit Koninklijke jaar mee naar Den Haag, Paleis Noordeinde in het jaar 1927. Voor de 18e verjaardag van kroonprinses Juliana wordt een galadiner georganiseerd, welke anders verloopt dan anders.

* U bent een goede vriend of beste vriend van MIJ als u 10 euro of meer bijdraagt aan de vriendenstichting van MIJ

Vergeet niet uw viendenpas bij aankoop te tonen! Deze korting geldt ook voor uw introducé. 

Lees meer

 

Museumtip ‘Op Soestdijk, 200 jaar koninkrijk’
Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van ons koningshuis is op Paleis Soestdijk een prachtige tentoonstelling te zien 'Op Soestdijk, 200 jaar koninkrijk' t/m 30 maart.

Wij hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt met Paleis Soestdijk bij de totstandkoming van de tentoonstelling Maxima en Alex bij MIJ. De conservatoren van MIJ zijn enthousiast over de tentoonstelling ‘Op Soestdijk, 200 jaar Koninkrijk’. Het is bijzonder om door de paleistuinen te wandelen en de werkkamers van prinses Juliana en prins Bernhard te bekijken.

De expositie vertelt een verhaal van 200 jaar koninkrijk en brengt de geschiedenis van het paleis tot leven aan de hand van foto’s, films, schilderijen en bijzondere objecten. 
Lees meer

Internationale vrouwendag
De gastvrouwen van Museum IJsselstein dragen bij aan het initiatief van Vrouwen &IJsselstein om op internationale vrouwendag een mooie middag te organiseren waarbij verbinden centraal staat.

Op zaterdagmiddag 8 maart van 13:00 – 18:00 organiseert Vrouwen&IJsselstein weer Internationale Vrouwendag. Zij doen dat in samenwerking met vrouwennetwerk Soroptimisten Utrecht Nedersticht in ons mooie plaatselijke theater Pantelone.

Op Internationale vrouwendag kunnen we ons verbonden voelen met tienduizenden vrouwen wereldwijd die deze dag vieren, zoals je kunt zien op www.internationalwomensday.com. Het thema van deze middag is verbinden.

Lees meer
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden