februari 2014

Máxima & Alex bij MIJ
Foto: Robin Utrecht, ANP

Op 9 februari opent de tentoonstelling Máxima en Alex bij MIJ, foto-expositie Robin Utrecht en de Oranjes. Persfotograaf Robin Utrecht doet met zijn camera verslag van het nieuws. Hij reist veel en is bij veel belangrijke gebeurtenissen aanwezig. Hij volgt al meer dan 10 jaar het Koninklijk Huis. In de loop der jaren heeft hij een band opgebouwd met de leden van het koningshuis.

Utrecht slaagt erin als één van de weinige fotografen echt contact te maken met de Oranjes. Hij weet op een creatieve, onverwachte manier, beelden van de koninklijke familie neer te zetten. In Museum IJsselstein en op de satellietlocaties Fulcotheater, Rabobank, Bibliotheek en Uit in IJsselstein laten wij zijn portretten van het moderne Koninklijk Huis zien.
Volg de Oranje stippen door onze historische binnenstad.

Ontdek hoe een topfotograaf door zijn camera flirt met de gezichten van ons koningshuis.

[lees meer]

Ondernemersprijs wordt uitgereikt bij MIJ
Museum IJsselstein werkt veel samen met lokale ondernemers, met elkaar kunnen wij meer betekenen voor de inwoners van IJsselstein.

MIJ is dan ook vereerd dat de winnaars hier op 10 februari bekend worden gemaakt door burgemeester Patrick van den Brink. Elke twee jaar reikt het Economisch Platform IJsselstein (EPIJ) deze ondernemersprijs uit.

[lees meer]

WIFI gratis voor jou, in 't Koffiehuis bij MIJ
Op zoek naar inspiratie? Wil je die graag direct met je vrienden delen? Zoek je een fijne levendige werkplek? Dat kan bij MIJ!

We hebben sinds kort door het hele museum gratis WIFI. Dus neem gerust je tablet of smartphone mee. We vinden het leuk als je bij ons in ’t Koffiehuis inspiratie komt opdoen en mensen ontmoet.
 
Schuif net als onze freelance conservatoren eens aan en drink een lekker kopje Nespresso koffie, biologische thee of vruchtensap. ‘t Koffiehuis met expositie is gratis toegankelijk.
 
Kom je nog kijken naar de fotografie van Marieke Gaymans? (Nog t/m 2 februari) Ontdek haar bijzondere fotografie, laat je verwonderen en inspireren, en deel dat met MIJ of andere vrienden via Facebook/Twitter/Instagram/mail.
Deel en like MIJ!

Een bieb vol barbies
Heb je het al gezien? De barbie-iglo van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden staat in de bibliotheek!

De iglo was de publiekslieveling van de tentoonstelling Nieuw Leven die in 2012 te zien was bij MIJ. Zonde als de iglo niet meer bekeken kan worden, het is een echte eye-catcher!

[lees meer]
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden