2013

Nieuwjaarsreceptie
mij|museumijsselstein nodigt je met veel genoegen uit voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 11 januari om 16.00 uur.

In december is de de tussenbalans opgemaakt met als titel: ‘innoveren en ambiëren’. Hierin blikken we terug, maar vooral ook vooruit. We willen onze ambitieuze plannen graag met iedereen delen.

[Lees meer]

In de wolken op Youtube
Van onze tentoonstelling ‘In de wolken’ is een mooi promotiefilmpje gemaakt en is nu te bewonderen op Youtube. Met grote dank aan Rico IJntema. In de toekomst worden meer filmpjes gemaakt van onze activiteiten en tentoonstellingen. Er staan al een aantal filmpjes op ons eigen Youtube kanaal. Houd Youtube de komende tijd dus in de gaten.

https://www.youtube.com/watch?v=96sTQdmpfZo

'Onze' Berndnaut Smilde in het Bonnefantenmuseum
Kunstenaar Berndnaut Smilde, waarvan mij drie foto’s exposeert in de expositie ‘In de Wolken’, is door het Bonnefantenmuseum in Maastricht gevraagd om gastconservator te zijn. Hij heeft daar een tentoonstelling samengesteld met een persoonlijke keuze uit de collectie van het Bonnefantenmuseum in dialoog met zijn eigen werk.

Deze tentoonstelling is nog te zien tot 12 januari 2014.

[Lees meer]

Kunst op je gezicht
Kijk eens wat een mooie kunst deze dames op hun gezicht hebben gemaakt! Daarna lieten zij zich fotograferen door Marieke Gaymans. Wil je ook graag kunst op je gezicht en een mooie foto? Dat kan op 19 januari. Marieke geeft de workshop dan nog een keer.

[Lees meer]

Kerst op z'n kop bij mij.
Bij mij kun je in de kerstvakantie langskomen voor een lekker warm drankje en genieten van de gezellige kerstsfeer in ’t koffiehuis. Bij mij hangt de kerstboom aan het plafond! Op tweede kerstdag ben je ook van harte welkom bij mij. De foto expositie van Marieke Gaymans in het koffiehuis is gratis toegankelijk.

Ken je trouwens de legende mevrouw Klein Sprokkelhorst die met haar wichelroede onderaardse gangen bij de kasteeltoren meende te hebben gevonden?

[Lees meer]
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden