september 2013

15 september Proeverij
Op zondag 15 september van 10.00 tot 15.30 uur (toegang gratis) organiseren Vrouwen & IJsselstein en mij een heerlijke proeverij. Op de proeverij kunt u genieten van heerlijke & eerlijke hapjes gemaakt door IJsselsteinse ondernemers. Daarnaast kunt u informatie krijgen over eerlijk en bewust eten. 
 
Een greep uit het aanbod: chocolade met keurmerk, fairtrade artikelen, hapjes voor kinderen, babyvoeding op natuurlijke basis, eerlijke appeltaart, lekker fruit, biologische vruchtensappen, hapjes van de verantwoorde cateraar, leuke recepten, boeken over moestuinen en nog veel meer.

Lees meer

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersbaan? Of kent u iemand met interesse?
Kom dan naar de informatieochtend bij mij.
 
Dinsdagochtend 17 september om 10.30 uur.
Onder het genot van een kop koffie of thee krijgt u van alles te horen over de nieuwe organisatie van het jonge dynamische mij museumijsselstein en de interessante vacatures die er zijn voor vrijwilligers! Geheel vrijblijvend ontdekt u of mij iets voor u is. Wij zijn o.a. op zoek naar gastheren en -vrouwen, begeleiders van kinderfeestjes, mensen die het leuk vinden om activiteiten als workshops en lezingen te begeleiden en te organiseren. Daarnaast zijn er nog andere vacatures ter ondersteuning van de staf.

Heeft u belangstelling, meldt u dan aan voor de informatieochtend via werkenbijmij@museumijsselstein.nl
Kunt u niet komen maar heeft u wel belangstelling, mail mij dan.
Bellen mag ook naar Hermine Nijzink, 06 27265965.

In de wolken, nieuwe tentoonstelling
Vanaf 5 oktober de nieuwe tentoonstelling
In de wolken

Kijkt u wel eens naar de lucht? Als dat niet zo is zou u dat eens vaker moeten doen, anders mist u veel moois. Kunstenaars turen al eeuwen lang naar voorbijtrekkende wolken en proberen die zo goed mogelijk op het doek en met de fotocamera te vangen.
Wolken en luchten hebben altijd een belangrijke rol vervuld in de kunst en vooral de Hollandse luchten en wolken zijn wereldberoemd. Met dank aan 17de eeuwse meesters als Jan van Goyen, Jacob en Salomon van Ruysdael en Simon de Vlieger. Deze traditie is voortgezet door hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn foto’s, installaties en schilderijen te zien van Berndnaut Smilde, JCJ Vanderheyden, Daan de Jong, Wout Berger en Marisca Voskamp. 

De foto van kunstenaar Berndnaut Smilde die u hiernaast ziet maakt veel indruk. Stelt u zichzelf ook direct vragen? Is het echt? Dit zal wel digitaal bewerkt zijn toch? Dat is het niet. Hoe hij binnenshuis wolken maakt, komt u te weten in de tentoonstelling...

Lees meer

Like onze museumfacebook pagina
Like de pagina van mij op facebook!

Via Facebook wordt u als eerste geinformeerd over nieuwe activiteiten en tentoonstellingen en blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes van mij.  Ook zullen we in de toekomst meer informatie over onze collectie posten. Bovendien deelt mij inspirerende foto's en video's op het gebied van kunst en cultuur.
Wij hebben meer dan 100 likes op onze facebookpagina maar volgens mij vinden veel meer mensen mij leuk! 

Onder de volgende100 nieuwe vrienden van mij op facebook verloten we zo’n mooie fles van Foekje Fleur.
Foekje Fleur maakt prachtige keramieken flessen geïnspireerd op plastic huishoudflessen,  te gebruiken als vaas maar ook als kunstobject. Meer informatie over Foekje Fleur vindt u op haar website.
Een grote diversiteit aan vormen en kleuren van deze bijzondere fles is ook te koop aan de balie van mij. 

Laatste kans! 20 september fotoshoot op de schommelwolk
 Op vrijdag 20 september van 9.00 tot 11.30 uur organiseert  mij | museumijsselstein een fotoshoot voor baby’s en peuters en hun vader/moeder, opa/oma of oppas op de schommelwolk van internationaal bekende kunstenaar Margriet Smulders. Geniet van koffie, thee en appeltaart en laat je kleintje proeven van de gezonde babyvoeding gemaakt door kookstudio Ici Leonie. Voor de grote broers/zussen is er een knutseltafel ingericht. Aanmelden kan op schommelwolk@gmail.com.


De toegangsprijs is een symbolisch bedrag van €1,-.

Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden