augustus 2013

Opening expositie WAK op 6 juli
Op 6 juli om 14.00 uur vindt de opening van de expositie Week van de Amateur Kunst (WAK) plaats in ’t  Koffiehuis van mij.

De tien beste kunstwerken van deze expositie worden nu geëxposeerd. Het programma bevat onder meer een inhoudelijke reflectie van Frank Welkenhuysen, bekend van Kunst & Kitsch en tevens juryvoorzitter van ‘Kunst voor het Raam’. U bent van harte welkom.

Vanwege de voorbereidingen horen we graag of u hierbij aanwezig wilt zijn, op: karlijnvriend@waknederland

Meer informatie

Kiekeboe bij mij!
Een museum vol baby's, mama's en papa’s, opa’s en oma’s voor de fotoshoot op de schommelwolk van Margriet Smulders! Mama's eerst mooi laten opmaken door de visagiste van beautysalon Oumnia en daarna met je kleine op de foto.

Fotograaf Tineke Giesbers, met veel ervaring in het maken van kinder en baby-foto's, heeft samen met ouders en oppas heel wat gekiekeboed, en kussens gebruikt om de kleintjes comfortabel en mooi neer te leggen.

Een echte verwenochtend, genieten van een stukje versgebakken appeltaart en ondertussen de tentoonstelling Veel liefgs bekijken. Het was een gezellige drukte en mooie ontmoetingsplek voor kersverse ouders! Bovendien jong geleerd is oud gedaan wij hopen de baby’s over enkele jaren terug te zien bij onze educatieve projecten.

Èn we doen het nog een keer op 20 september van 09.00 - 11.30 uur, dus geef het door en laat anderen ook genieten! Aanmelden op: schommelwolk@gmail.com

Wat gebeurt er ALS je droomt, ALS het je lukt en ALS je het doet? - 18 juli a.s.
mij is maatschappelijk betrokken en ondersteunt daarom het benefiet trainingsevent van Het Trainingsbureau door de ruimte van ’t koffiehuis gratis ter beschikking te stellen. De training zal gegeven worden Anita van Veen (foto), Janine van der Vorst en Arco Kats. 
 
Ben jij ook benieuwd wat er gebeurt ALS je droomt, ALS het je lukt en ALS je het doet?
Het Trainingsbureau nodigt je uit om ook te komen dromen. Maar niet alleen dat, vooral om ze ook waar te maken!
Deze trainingsevent staat in het teken van ALS: wat nu ALS je het wel gaat doen en de ziekte ALS.

Elk jaar organiseert Het Trainingsbureau een benefiet trainingsevent voor een goed doel. Dit jaar Stichting ALS, omdat een jaar geleden de vader van een van onze trainers overleden is aan deze ziekte. De volledige opbrengst van de avond komt ten goede aan Stichting ALS
http://www.stichting-als.nl/
.

Wanneer? 18 juli van 19.00 - 22.00 uur
Plaats? bij mij | museumijsselstein, Walkade 2, IJsselstein

Kom je ook je dromen waarmaken? Schrijf je dan nu in! 
https://hettrainingsbureau.paydro.net/


Lees meer

 

Leren met, over en door kunst!
Voor mij | museumijsselstein is educatie heel belangrijk. mij heeft zes uitgebreide lespakketten op het gebied van cultuurhistorie en de geschiedenis van IJsselstein. Van leven in de IJzertijd tot op stap met Jet en Jan, leven in 1910. Daarnaast organiseert mij uitgebreide programma’s voor het voortgezet onderwijs en educatieve projecten bij tentoonstellingen.

Zoals bijvoorbeeld: run een ochtend het museum met je klas. Vorig jaar ontving mij maar liefst 3000 leerlingen uit de regio!

Uit een rapport van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) blijkt dat kunstonderwijs belangrijk is voor de veelzijdige vorming en ontwikkeling van kinderen en ter voorbereiding op creatieve functies in de samenleving waarmee je iets leert voor het leven, dingen die je niet leert in andere vakken.

Lees meer

 

mij organisatie
Zoals u vast al heeft gezien is mij het afgelopen jaar met man en macht groots gewijzigd. Na de modernisering van gebouw, huisstijl, website en automatisering zal er nu gewerkt gaan worden aan de marketing en de communicatie, zowel extern als intern.

Wat het laatste betreft: korte lijnen, informele aanpak, ruimte voor eigen initiatief en meer gebruik gaan maken van de talenten van onze ca. zestig vrijwilligers wordt het komende jaar ons devies. U zult dit allemaal terug gaan zien bij mij, de website, informatie in de media en wellicht ook in uw stad IJsselstein
.
Op personeelsgebied is er al wat veranderd, conservator Liesbeth Boon, onze spil in educatieve projecten, is gestopt met werken voor mij om zich als glaskunstenaar verder te kunnen ontwikkelen. Gelukkig hebben we voor haar een uitstekende vervanger kunnen vinden in Marlo de Haan, bij velen al bekend als museumdocent.

Hiernaast hebben wij verdere ondersteuning gevonden in Trudi van Zadelhoff, zij wordt conservator collectie en hoofd personeel en organisatie. Hun ervaring en enthousiasme zult u de komende tijd zeker terug gaan zien bij mij.

Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden