juni 2013

Kasteeltoren weer open
Nadat de kasteeltoren de verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden een mooi decor had gegeven verkeerde de toren in een korte winterslaap.Tijdens deze winterslaap is de toren door het Rijk gerestaureerd om weer als herboren te ontwaken.
Meer informatie


Openingstijden: zaterdag en zondag tussen 13.00- 17.00 uur.
De theatervoorstellingen zijn op zondag om 13.30u. 14.30u. 15.30u. en 16.30 uur.
De entree bedraagt € 2,50.

Koffiehuis tentoonstellingen
NIEUW: Projecten in het koffiehuis
Wisselend in het koffiehuis zullen er deze zomer diverse kleine exposities te zien zijn. Om te beginnen het Valentijnsproject met foto's van Margriet Smulders en IJsselsteinse fotografen naar aanleiding van de tentoonstelling Veel liefgs.

Valentijnstentoonstelling
De hoofrol in het Valentijnproject was voor u als bezoeker van mij. Door te figureren in een kunstwerk van Margriet Smulders en zo zelf het kunstwerk te worden of zacht schommelend op de wolk van deze kunstenaar, waar u gefotografeerd kon worden door IJsselsteinse fotografen. 

Nieuwsgierig geworden en bent u misschien zelf een van de gefotografeerden, of kent u soms een van deze 'modellen'? De fototentoonstelling kunt u vanaf nu bezoeken in het koffiehuis van mij.
Lees meer


Expositie kunstwerken examenleerlingen van Cals College
mij| museumijsselstein vindt het belangrijk om jongeren te stimuleren om van kunst te genieten maar vooral ook door zelf kunst te maken. Door verschillende educatieve programma’s komen leerlingen al in aanraking met kunst en cultuur van IJsselstein. Om de leerlingen te enthousiasmeren om hier mee door te gaan na hun examen, biedt het museum hen de kans om dit examenwerk te exposeren. 

Wellicht is dit een mooie stimulans om door te gaan in de kunst en wie weet maken wij over een paar jaar een tentoonstelling met een van deze leerlingen die door is gegaan in de kunst.
De eindexamen kunstwerken zijn bij mij te zien van 25 mei t/m 2 juni.
Lees meer


WAK: Week van de amateurkunst
mij|museumijsselstein is partner van WAK (week van de amateurkunst). Elke amateurkunstenaar kan meedoen aan de WAK door zijn kunstwerk voor een raam te plaatsen. Heel Nederland wordt daarmee een grote expositieruimte!

Aan de WAK is een wedstrijd verbonden; door een foto te maken van het kunstwerk (met poster van het WAK) kan een kunstenaar meedingen naar prijzen.
Van 3 juli tot en met 27 juli 2013 worden de kunstwerken van 10 winnaars geëxposeerd bij mij.
Lees meer over deelname en prijzen
Indien u de nieuwsbrief van Museum IJsselstein niet meer wenst te ontvangen,
kunt u zich hier afmelden