Film in het park van Melanie Bonajo

sep 18

Melanie Bonajo's TouchMETell te zien in Kasteelpark IJsselstein

Misschien heb je 'm al zien staan in het IJsselsteinse Kasteelpark: de grote container voor de toren. In deze container draait vanaf 19 september - wanneer de nieuwe tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland opent - de film TouchMETell van beeldend kunstenaar Melanie Bonajo.

In haar film - die tot stand kwam in samenwerking met Cinekid - vraagt Bonajo kinderen van tussen de 6 en 8 jaar oud om na te denken over intimiteit, lichamelijke autonomie en aanraking. Wat zijn je grenzen? Hoe praat je daarover met de ander?

Museum IJsselstein zocht naar iets bijzonders om deze film in te vertonen. Iets dat tegelijkertijd een kunstmedium, blikvanger én een cadeau aan de stad kan zijn. Als je de container betreedt, loop je een installatie binnen. Daarop kun je TouchMETell (speelduur ongeveer 25 minuten) bekijken. 

Let op: in de weekenden zijn er, bij mooi weer, beheerders aanwezig en is de filmcontainer vrij toegankelijk tussen 13.00 en 17.00 uur. Op onze overige openingsdagen en wanneer het koel en regenachtig is, vinden er vanuit het museum aan de Walkade rondleidingen plaats. Bel eventueel even van te voren naar 030-6886800 voor actuele informatie. 

Bekijk hier alvast de trailer (1:55 min), met dank aan de kunstenaar en galerie AKINCI:

>