De Toekomst van MIJ

jun 14

De Toekomst van MIJ

Update, IJsselstein, 18 juni 2020

Het beste voor IJsselstein

Na de raadsvergadering van woensdagavond 17 juni ziet het ernaar uit dat MIJ door kan! Directeur Bert Murk: 'Uiteindelijk is IJsselstein de grote winnaar. Een stad met zo’n rijke cultuurhistorie is Museum IJsselstein meer dan waard!' Lees het hele artikel van Peter Bekkering op de website van het AD.

De medewerkers van MIJ zijn overweldigd door alle steunbetuigingen van kunstenaars, scholen, lokale organisaties, politieke partijen, musea en anderen die ons een warm hart toedragen. Wat fijn dat de waarde van onze bijdrage aan de gemeente, samenleving en het culturele landschap als essentieel wordt ervaren.

Foto: William Hoogteyling | Bert Murk te midden van enkele museummedewerkers en -vrijwilligers 

IJsselstein, 14 juni 2020

Misschien heb je het in het Zenderstreeknieuws of in het AD gelezen: het is nog niet zeker of Museum IJsselstein de komende jaren voldoende financiering krijgt om het voortbestaan te garanderen. 

MIJ directeur Bert Murk schetst in dit artikel (AD 5 juni 2020) van Peter Bekkering de situatie en zet zorgvuldig de opties uiteen. We blijven positief, zegt Bert: 'De raad heeft zich vaak wel betrokken getoond bij de geschiedenis, cultuur en identiteit van IJsselstein.' 

Bekijk en download de onderstaande documenten:

De brief van MIJ aan de Gemeente d.d. 7 april 2020
Uitvoeringsbesluit Museum IJsselstein 2021-2024

Bijlage 1 bij brief van MIJ d.d. 7 april 2020:
Achtergrondinformatie Museum IJsselstein

Bijlage 2 bij brief van MIJ d.d. 7 april 2020: 
Verslag Bestuurlijk overleg Gemeente IJsselstein, d.d. 13 januari 2020


Raadsvoorstel d.d. 26 mei 2020:
Subsidiebeschikking Museum IJsselstein 2021-2024

>