MIJ Expo

In MIJ Expo neemt reageerman Fedor van Rossem je mee langs de lopende tentoonstellingen
MIJ Expo Aflevering 1: Buitenexposities in Kronenburgplantsoen en Molenplantsoen

In MIJ Expo zie je de MIJ-tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland in een aantal korte afleveringen. Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 1 mee naar de buitenexposities van Anoek Steketee, 'State of Being' en van Bernadet de Prins, 'I want to break free'. MIJ Expo is onderdeel van MIJ Online.

MIJ Expo aflevering 2: de werken van Sarah van Sonsbeeck

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 2 mee naar de verschillende werken die beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck speciaal voor Empathie maakte. 

MIJ Expo aflevering 3: foto-expositie in de kasteeltoren

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 3 mee naar de IJsselsteinse Kasteeltoren. Hier was een intieme foto-expositie te zien, samengesteld door Koos Breukel. Fedor spreekt hem en curator Imke Ruigrok over de werken van Hans Bol, Koos Breukel, Paul Cupido, Cuny Janssen, Hans de Kort, Annaleen Louwes, en Dustin Thierry. 

MIJ Expo aflevering 4: Empathie in het museum

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in de vierde aflevering van MIJ Expo mee het museum in. Wat was er binnen en op het museumplein te zien tijdens Empathie | Geen mens is een eiland?

MIJ Expo aflevering 5: Love Space van Jasper Griepink

Reageerman Fedor van Rossem bespreekt in aflevering 5 met kunstenaar Jasper Griepink zijn project Love Space. Te zien tijdens Empathie | Geen mens is een eiland.

MIJ Expo aflevering 6: Kasteelheren

Erfgoedkunstenaar Wim van Sijl neemt onze Reageerman mee langs de verschillende locaties van de raamvertelling Kasteelheren. Wie waren die kasteelheren? En wat hadden ze te maken met IJsselstein?

MIJ Expo aflevering 7: Alles verandert, niets vergaat

Bert Murk - de afgelopen 10 jaar onbevreesd en onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein - neemt afscheid met de tentoonstelling Alles verandert, niets vergaat. Dit is Bert's epiloog, zijn magnum opus: er is enorm veel te zien, maar wat alle werken bindt is transformatie, bewust-zijn en de reflectie van kunstenaars op de wereld. Ga jij ook met meer vragen naar huis dan waarmee je naar MIJ kwam?

MIJ Expo aflevering 8 Verwantschap (deel 1): 

In deze MIJ Expo aflevering neemt Reageerman Fedor van Rossem je mee door de tentoonstelling Verwantschap (16 april t/m 3 juli 2022). Welke invloed heeft jouw afkomst op je identiteit? Fedor toont in dit eerste deel werk van Marwan Magroun en Michelle Piergoelam en spreekt Tja Ling Hu en Florian Braakman bij hun werk. Ook praat Fedor met MIJ's educatiemedewerker Floor Snijders, en laat hij zijn eigen bijdrage aan Verwantschap zien. 

MIJ Expo aflevering 9 Verwantschap (deel 2): 

Ook in deze MIJ Expo aflevering neemt Reageerman Fedor van Rossem je mee door de tentoonstelling Verwantschap (16 april t/m 3 juli 2022). In dit tweede deel loopt Fedor door de buitenexpositie Schaduwfamilie. De zoektocht van donorkinderen. Tentoonstellingsmaker Amy Stenvert komt aan het woord over de achtergrond van de tentoonstelling. Ook spreekt Fedor met kunstenaar sven signe den hartogh - die vanaf 20 juni een week in het museum komt wonen - en interviewt hij Manju Sharma, de eerste kunstenaar die exposeerde in ons nieuwe initiatief Lokaal in ‘t Lokaal.

>