MIJ ONLINE

MIJ Online

Welkom bij MIJ Online

De video's van MIJ Online doen iets met je: beleef de tentoonstellingen in MIJ Expo, leer een kunstenaar kennen in MIJ Portret, dans mee met Beweeg met MIJ, of Maak met MIJ - er is voor ieder wat wils. En waar en wanneer jij daar zin in hebt.  

Museum IJsselstein brengt met MIJ Online dynamische video's met een verschillende opzet. Zo zie je in MIJ Expo onze reageerman Fedor van Rossem, die als onbevangen bezoeker de tentoonstellingen bekijkt en de vragen stelt die bij veel mensen leven. 

De films onder de noemer MIJ Portret geven net wat meer verdieping bij een kunstwerk. En met Beweeg met MIJ en Maak met MIJ (volgen binnenkort!) kun je zelf je energie en creativiteit laten knallen. 

In MIJ Expo neemt reageerman Fedor van Rossem je mee langs de lopende tentoonstellingen

In de eerste serie zie je Empathie | Geen mens is een eiland.

MIJ Expo Aflevering 1: Buitenexposities in Kronenburgplantsoen en Molenplantsoen

In MIJ Expo zie je de MIJ-tentoonstelling 'Empathie | Geen mens is een eiland' in een aantal korte afleveringen. Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 1 mee naar de buitenexposities van Anoek Steketee, 'State of Being' en van Bernadet de Prins, 'I want to break free'. MIJ Expo is onderdeel van MIJ Online.

MIJ Expo aflevering 2: de werken van Sarah van Sonsbeeck

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 2 mee naar de verschillende werken die beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck speciaal voor Empathie maakte. 

MIJ Expo aflevering 3: foto-expositie in de kasteeltoren

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 3 mee naar de IJsselsteinse Kasteeltoren. Hier was een intieme foto-expositie te zien, samengesteld door Koos Breukel. Fedor spreekt hem en curator Imke Ruigrok over de werken van Hans Bol, Koos Breukel, Paul Cupido, Cuny Janssen, Hans de Kort, Annaleen Louwes, en Dustin Thierry. 

MIJ Expo aflevering 5: Love Space van Jasper Griepink

Reageerman Fedor van Rossem bespreekt in aflevering 5 met kunstenaar Jasper Griepink zijn project Love Space.

MIJ Portret biedt verdieping

In kunstenaarsportretten leer je de kunstenaar en de achtergrond van zijn / haar / hun werk beter kennen. 

MIJ Portret aflevering 1: De Onkruidenier over De Peilwachter

Video met kunstenaarscollectief De Onkruidenier, over hun werk De Peilwachter in IJsselstein en hun inspiratie daartoe: het schilderij 'De IJsselpoort van de stad IJsselstein' door Jan Weissenbruch (1822-1880). De waterinstallatie maakt deel uit van de tentoonstelling 'Empathie | Geen mens is een eiland' en stond gedurende de looptijd van deze expo op het Bolwerk in IJsselstein - precies op de plek die Weissenburch op zijn schilderij heeft vastgelegd - onder het Brandspuithuisje. De video is gemaakt door Jassir Jonis (Director), Joshua Raveneau (first AD), Anointing Okah (cam OP en BTS Videographer), Kendrick Dettmer (BTS Photographer). In MIJ Portret zie je kunstenaarsportretten, een initiatief van Museum IJsselstein.

>