MIJ ONLINE

MIJ Online

Welkom bij MIJ Online

De video's van MIJ Online doen iets met je: beleef de tentoonstellingen in MIJ Expo, leer een kunstenaar kennen in MIJ Portret, dans mee met Beweeg met MIJ, of Maak met MIJ - er is voor ieder wat wils. En waar en wanneer jij daar zin in hebt.  

Museum IJsselstein brengt met MIJ Online dynamische video's met een verschillende opzet. Zo zie je in MIJ Expo onze reageerman Fedor van Rossem, die als onbevangen bezoeker de tentoonstellingen bekijkt en de vragen stelt die bij veel mensen leven. 

De films onder de noemer MIJ Portret geven net wat meer verdieping bij een kunstwerk. En met Beweeg met MIJ en Maak met MIJ (volgen binnenkort!) kun je zelf je energie en creativiteit laten knallen. 

Beleef MIJ door de ogen van een kind

In deze speciale aflevering van MIJ Online bekijk je het museum met kinderogen! Wat is er te zien in de zomer van 2021, zowel binnen als buiten in de IJsselsteinse binnenstad? Reageerman Fedor beleeft het met de 9-jarige Fenna.
Met onder meer werk uit de tentoonstelling Verzamelde mazen - Collective Loopholes en de raamvertelling Kasteelheren.

In MIJ Expo neemt reageerman Fedor van Rossem je mee langs de lopende tentoonstellingen

In de eerste serie zie je Empathie | Geen mens is een eiland.

MIJ Expo Aflevering 1: Buitenexposities in Kronenburgplantsoen en Molenplantsoen

In MIJ Expo zie je de MIJ-tentoonstelling Empathie | Geen mens is een eiland in een aantal korte afleveringen. Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 1 mee naar de buitenexposities van Anoek Steketee, 'State of Being' en van Bernadet de Prins, 'I want to break free'. MIJ Expo is onderdeel van MIJ Online.

MIJ Expo aflevering 2: de werken van Sarah van Sonsbeeck

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 2 mee naar de verschillende werken die beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck speciaal voor Empathie maakte. 

MIJ Expo aflevering 3: foto-expositie in de kasteeltoren

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in aflevering 3 mee naar de IJsselsteinse Kasteeltoren. Hier was een intieme foto-expositie te zien, samengesteld door Koos Breukel. Fedor spreekt hem en curator Imke Ruigrok over de werken van Hans Bol, Koos Breukel, Paul Cupido, Cuny Janssen, Hans de Kort, Annaleen Louwes, en Dustin Thierry. 

MIJ Expo aflevering 4: Empathie in het museum

Reageerman Fedor van Rossem neemt je in de vierde aflevering van MIJ Expo mee het museum in. Wat was er binnen en op het museumplein te zien tijdens Empathie | Geen mens is een eiland?

MIJ Expo aflevering 5: Love Space van Jasper Griepink

Reageerman Fedor van Rossem bespreekt in aflevering 5 met kunstenaar Jasper Griepink zijn project Love Space. Te zien tijdens Empathie | Geen mens is een eiland.

MIJ Expo aflevering 6: Kasteelheren

Erfgoedkunstenaar Wim van Sijl neemt onze Reageerman mee langs de verschillende locaties van de raamvertelling Kasteelheren. Wie waren die kasteelheren? En wat hadden ze te maken met IJsselstein?

MIJ Expo aflevering 7: Alles verandert, niets vergaat

Bert Murk - de afgelopen 10 jaar onbevreesd en onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein - neemt afscheid met de tentoonstelling Alles verandert, niets vergaat. Dit is Bert's epiloog, zijn magnum opus: er is enorm veel te zien, maar wat alle werken bindt is transformatie, bewust-zijn en de reflectie van kunstenaars op de wereld. Ga jij ook met meer vragen naar huis dan waarmee je naar MIJ kwam?

MIJ Expo aflevering 8 Verwantschap (deel 1): 

In deze MIJ Expo aflevering neemt Reageerman Fedor van Rossem je mee door de tentoonstelling Verwantschap (16 april t/m 3 juli 2022). Welke invloed heeft jouw afkomst op je identiteit? Fedor toont in dit eerste deel werk van Marwan Magroun en Michelle Piergoelam en spreekt Tja Ling Hu en Florian Braakman bij hun werk. Ook praat Fedor met MIJ's educatiemedewerker Floor Snijders, en laat hij zijn eigen bijdrage aan Verwantschap zien. 

MIJ Expo aflevering 9 Verwantschap (deel 2): 

Ook in deze MIJ Expo aflevering neemt Reageerman Fedor van Rossem je mee door de tentoonstelling Verwantschap (16 april t/m 3 juli 2022). In dit tweede deel loopt Fedor door de buitenexpositie Schaduwfamilie. De zoektocht van donorkinderen. Tentoonstellingsmaker Amy Stenvert komt aan het woord over de achtergrond van de tentoonstelling. Ook spreekt Fedor met kunstenaar sven signe den hartogh - die vanaf 20 juni een week in het museum komt wonen - en interviewt hij Manju Sharma, de eerste kunstenaar die exposeerde in ons nieuwe initiatief Lokaal in ‘t Lokaal.

MIJ Portret biedt verdieping

In kunstenaarsportretten leer je de kunstenaar en de achtergrond van zijn / haar / hun werk beter kennen. 

MIJ Portret aflevering 1: De Onkruidenier over De Peilwachter

Video met kunstenaarscollectief De Onkruidenier, over hun werk De Peilwachter in IJsselstein en hun inspiratie daartoe: het schilderij 'De IJsselpoort van de stad IJsselstein' door Jan Weissenbruch (1822-1880). De waterinstallatie maakt deel uit van de tentoonstelling 'Empathie | Geen mens is een eiland' en stond gedurende de looptijd van deze expo op het Bolwerk in IJsselstein - precies op de plek die Weissenburch op zijn schilderij heeft vastgelegd - onder het Brandspuithuisje. De video is gemaakt door Jassir Jonis (Director), Joshua Raveneau (first AD), Anointing Okah (cam OP en BTS Videographer), Kendrick Dettmer (BTS Photographer). In MIJ Portret zie je kunstenaarsportretten, een initiatief van Museum IJsselstein.

MIJ Portret aflevering 2: Caz Egelie over Verzamelde Mazen - Collective Loopholes 

Beeldend kunstenaar Caz Egelie ging met andere kunstenaars op zoek naar loopholes in de 'regels' die gelden in een museum. Dat resulteerde in de tentoonstelling Verzamelde mazen - Collective Loopholes, die van 5 juni - 21 november 2021 te zien was in Museum IJsselstein. Django van Ardenne maakte dit prachtige portret.

Verzamelde Mazen – Collective Loopholes is een samenwerking tussen Caz Egelie, Tim Hollander, Zwaantje Kurpershoek, Alina Lupu, Ruben Planting, Lisa Sudhibhasilp, Martha Thissen en Samantha Vlaming.

De fijne energizers van Beweeg met MIJ

Even in beweging komen is ook altijd fijn. Beweeg mee met MIJ en krijg nieuwe energie!

Beweeg met MIJ aflevering 1: in de kasteeltoren

Een stevige korte workout (6 min.) met MIJ stagiair Zoë, Vrouwe Bertha en Heer Gijsbrecht. Doe je mee? 

Beweeg met MIJ aflevering 2: Dansen met de natuur

Lekker dansen en bewegen, geïnspireerd door de natuur! Hoe open je als bloemknop? 

Julie en Karlijn dansen een choreografie van Leah Jacob. De tekeningen zijn gemaakt door Fedor van Rossem.  

Doe inspiratie op: Maak met MIJ

In de Maak met MIJ video's vind je creatieve ideeën. Heb jij al eens een eigen museum gemaakt, bijvoorbeeld?

Maak met MIJ aflevering 1: MuseAgnes

Vanaf de zomer tot november 2021 was bij MIJ MuseAgnes te zien: een minimuseum dat gemaakt was door leerlingen van de IJsselsteinse Agnes school. Zij lieten zich inspireren door beroemde kunstenaars en kunststromingen. In dit filmpje zie je de prachtige maquettes en gesprekjes met de kinderen.

>