MIJ ONLINE

MIJ Online

Welkom bij MIJ Online

De items van MIJ Online doen iets met je: beleef de tentoonstellingen in MIJ Expo, leer een kunstenaar kennen in MIJ Portret, dans mee met Beweeg met MIJ, of Maak met MIJ - er is voor ieder wat wils. En waar en wanneer jij daar zin in hebt.  

Museum IJsselstein brengt met MIJ Online dynamische video's met een verschillende opzet. Zo zie je in MIJ Expo onze reageerman Fedor van Rossem, die als onbevangen bezoeker de tentoonstellingen bekijkt en de vragen stelt die bij veel mensen leven. 

De films onder de noemer MIJ Portret geven net wat meer verdieping bij een kunstwerk. En met Beweeg met MIJ en Maak met MIJ (volgen binnenkort!) kun je zelf je energie en creativiteit laten knallen. 


Pilot januari 2023: Podcast

Op 5 januari interviewde tentoonstellingsmaker Amy Stenvert kunstenaar Eva Spierenburg bij haar werk in de tentoonstelling Vensters. Bas Heijkamp maakte er een geluidsopname van, die je hier kunt beluisteren:


In MIJ Expo neemt reageerman Fedor van Rossem je mee langs de lopende tentoonstellingen
MIJ Expo aflevering 10: mens maakt landschap maakt mens

In de meest recente MIJ Expo video neemt Reageerman Fedor van Rossem je mee langs de tentoonstelling mens maakt landschap maakt mens, te zien van 16 juli t/m 25 september 2022. In deze expo staat (de onzekere toekomst van) cultuurlandschap Het Groene Hart centraal. Reageerman Fedor van Rossem spreekt initiatiefnemers Dennis l' Ami en Arnold Hoogerwerf, curator Amy Stenvert en natuurlijk geeft hij een beeld van alle kunst die er te zien is. 


MIJ Portret biedt verdieping

In kunstenaarsportretten leer je de kunstenaar en de achtergrond van zijn / haar / hun werk beter kennen. 

MIJ Portret aflevering 1: De Onkruidenier over De Peilwachter

Video met kunstenaarscollectief De Onkruidenier, over hun werk De Peilwachter in IJsselstein en hun inspiratie daartoe: het schilderij 'De IJsselpoort van de stad IJsselstein' door Jan Weissenbruch (1822-1880). De waterinstallatie maakt deel uit van de tentoonstelling 'Empathie | Geen mens is een eiland' en stond gedurende de looptijd van deze expo op het Bolwerk in IJsselstein - precies op de plek die Weissenburch op zijn schilderij heeft vastgelegd - onder het Brandspuithuisje. De video is gemaakt door Jassir Jonis (Director), Joshua Raveneau (first AD), Anointing Okah (cam OP en BTS Videographer), Kendrick Dettmer (BTS Photographer). In MIJ Portret zie je kunstenaarsportretten, een initiatief van Museum IJsselstein.

MIJ Portret aflevering 2: Caz Egelie over Verzamelde Mazen - Collective Loopholes 

Beeldend kunstenaar Caz Egelie ging met andere kunstenaars op zoek naar loopholes in de 'regels' die gelden in een museum. Dat resulteerde in de tentoonstelling Verzamelde mazen - Collective Loopholes, die van 5 juni - 21 november 2021 te zien was in Museum IJsselstein. Django van Ardenne maakte dit prachtige portret.

Verzamelde Mazen – Collective Loopholes is een samenwerking tussen Caz Egelie, Tim Hollander, Zwaantje Kurpershoek, Alina Lupu, Ruben Planting, Lisa Sudhibhasilp, Martha Thissen en Samantha Vlaming.


De fijne energizers van Beweeg met MIJ

Even in beweging komen is ook altijd fijn. Beweeg mee met MIJ en krijg nieuwe energie!

Beweeg met MIJ aflevering 1: in de kasteeltoren

Een stevige korte workout (6 min.) met MIJ stagiair Zoë, Vrouwe Bertha en Heer Gijsbrecht. Doe je mee? 

Beweeg met MIJ aflevering 2: Dansen met de natuur

Lekker dansen en bewegen, geïnspireerd door de natuur! Hoe open je als bloemknop? 

Julie en Karlijn dansen een choreografie van Leah Jacob. De tekeningen zijn gemaakt door Fedor van Rossem.  


Doe inspiratie op: Maak met MIJ

In de Maak met MIJ video's vind je creatieve ideeën. Heb jij al eens een eigen museum gemaakt, bijvoorbeeld?

Maak met MIJ aflevering 1: MuseAgnes

Vanaf de zomer tot november 2021 was bij MIJ MuseAgnes te zien: een minimuseum dat gemaakt was door leerlingen van de IJsselsteinse Agnes school. Zij lieten zich inspireren door beroemde kunstenaars en kunststromingen. In dit filmpje zie je de prachtige maquettes en gesprekjes met de kinderen.

>