Speciale projecten

Speciale projecten

altijd iets bijzonders  

Kijk mij nou! Museum gerund door kinderen

28 november 2012

De conservatoren van Museum IJsselstein zijn behoorlijk druk na de heropening in september. Om die reden hebben zij hulp gevraagd aan kinderen van basisschool de Touwladder die het museum een ochtend runden.
Zij verkochten kaartjes aan de balie, gaven rondleidingen, werkten mee aan een nieuw kunstwerk en interviewden de kunstenaar. De kinderen maakten kennis met diverse werkzaamheden in een museumorganisatie.

Er kon gestemd worden voor het programma ‘U Vandaag, keuze van de kijker’ op RTV Utrecht en wij hebben wederom gewonnen. Het filmpje kan je hier bekijken: http://rtvutrecht.nl/nieuws/899868/museum-ijsselstein-overgenomen-door-kinderen.html

Vragen van onze junior journalisten van de Touwladder

Verzamelt u alleen of met andere mensen?
Pet: “Verzamelen doe ik alleen maar ik maak er wel samen met andere mensen kunstwerken van. Ik vind het leuk en inspirerend om samen te werken bijvoorbeeld met modeontwerpers. Zij hebben jurken gemaakt met mijn verzamelingen. Die zijn nu te zien in de kasteeltoren.”
Oumaima

Wat is uw lievelingseten?
“Pet: Chinees, maar dat is niet echt gezond. Moeten jullie niet te veel eten hoor.”
Brenda

Wat eet u nu?
Pet: “Kretenbol met banaan. Banaan is toch een beetje gezond….”
Jesse

Heet u echt Pet?
Pet: “Nee, ik heet eigenlijk Patrick maar ik vond als kind Pet-trick al leuker en later toen ik petten ging verzamelen  ging mijzelf Pet noemen. Ik draag ook elke dag een pet. Ik heb de keus uit 1500 petten.
Chaimae

Hoe komt u aan al die spullen?
Pet: “Ik koop veel verzamelingen op marktplaats van mensen die er geen plek meer voor hebben en nu ik bekend sta als verzamelaar van verzamelingen bieden mensen mij soms een verzameling aan.”

Waarom begon u om petten te verzamelen?
Pet:”Eigenlijk begon mijn moeder met het verzamelen van petten. Helaas is zij nu overleden, als eerbetoon aan haar ben ik er verder mee gegaan”.
Roos

Waarom heeft u de he-man poppetjes in rare kleren gezet?
Pet: “Ik heb over dat concept een jaar nagedacht. Ik vond het een goed idee om iets onverwachts te doen. Jongens speelgoed combineren met meisjes speelgoed. Daarom heeft de stoere man een barbiejurkje aan. Ik stel daarmee bezoekers ook de vraag  zijn he-man poppetjes alleen voor jongens om mee te spelen of ook voor meisjes en andersom. Kan iedereen met hetzelfde speelgoed spelen of niet?”
Salona

Waarom wilde u kunstenaar worden?
Pet: “Dat is een goede vraag! Ik had niet echt vooraf het plan om kunstenaar te worden. Vroeger werkte  ik bij een bank maar ik vond fotografie heel leuk daar ben ik mee begonnen. Later begon ik met verzamelingen. Vorig jaar heb ik geëxposeerd bij de Kunsthal in Rotterdam (museum) en vanaf dat moment noem ik mijzelf ook kunstenaar.”
Mitchell

Welk kunstwerk vindt u het minst goed gelukt?
Pet: “In het rariteitenkabinet staan 1 of twee flessen die misschien beter hadden kunnen zijn daar zit dan een niet zo leuke verzameling in.”
Amber

Wat inspireert u eigenlijk om kunst te maken?
Pet: “Politiek  maar ook de consumptiemaatschappij. Dat wij zo veel spullen hebben met z’n allen en dat wij daar eigenlijk niets mee doen. Ik wil die spullen graag een nieuw leven geven daarom maak er kunst van.”

Wat zijn uw hobby’s?
Pet: “Zwemmen en hardlopen.”
Leyla

Heb je ook een idee voor een speciaal project?

Gebruik dan onderstaand formulier en kies voor de optie 'Speciaal project' en laat weten welke ideeën je hebt.


>