Kunsteducatie bij ‘Empathie | Geen mens is een eiland’

Kunsteducatief project bij 'Empathie | Geen mens is een eiland'

Zie jij wel eens iemand bij wie je direct een beeld hebt over het leven van die persoon? Heb jij wel eens oordelen over anderen zonder dat je hen kent, puur gebaseerd op hun uiterlijk? Waarschijnlijk zal iedereen 'ja' antwoorden op deze vragen, vooroordelen hebben we allemaal. Maar vraag je ook wel eens aan die persoon of jouw beeld van hen klopt? En wat denken mensen over jou als ze je voor het eerst zien? Wie zie jij eigenlijk als je naar jezelf kijkt? 

In het museum kun je ook, door middel van een aantal opdrachten, dieper op de kunstwerken in gaan. Hoe kijk jij, wat zie je? Wat doet een werk met jou? Kan kunst je perspectief kantelen, jouw empathie opwekken voor iets dat heel ver van je af staat?

De opdrachten zijn geschikt voor jong en oud, kom dus vooral langs met je schoolklas of gezin! Pak een antwoordboek en ga aan de slag. Als je het leuk vindt kun je het boekje in de bak op de vensterbank plaatsen en dan tonen we jouw zelfportret op onze bezoekerskunst wand! 

Dit kunsteducatieve project werd ontworpen door twee studenten van de master Kunsteducatie aan de HKU, Wendelmoed van Beusekom en Marjan J. Vermeulen. 

>