Shanna M. Casey

Ken je MIJ? 

Shanna M. Casey

In Ken Je MIJ staat iedere maand een vrouwelijke kunstenaar centraal. Beeldend kunstenaar sven signe den hartogh draagt voor mei een van zijn favoriete collega's aan: Shanna M. Casey.

Sven bereidt voor de tentoonstelling Verwantschap bijzonder werk voor, dat eind juni, rondom midzomer, te zien - en vooral te ervaren! - zal zijn. In zijn eigen zoektocht naar verbintenis met de (natuurlijke) wereld vindt hij een verwante in Shanna M. Casey, in de manier waarop zij het wonderlijke, mystieke aspect van het leven weet te vieren.

De vrouw, in al haar pracht en werkelijk eindeloze mystiek is voor mij altijd een onuitputbare bron van inspiratie, zowel het omarmen van het vrouwelijke in mezelf alsook de prachtige wezens met wie we deze wereld delen. Het is voor mij dan ook geen wonder dat de muzen van oorsprong vrouwelijk zijn.

Naast de vele vrouwen in mijn leven die me de weg doen wijzen, zoals mijn moeder vanaf mijn geboorte en mijn liefdevolle vrouw in het afgelopen decennium van mijn leven, zijn er vele kunstenaars die ik ten zeerste inspirerend vind. 

Een hiervan is onze lieve vriendin Shanna M Casey (1996), een warme en zachtaardige vrouw die in staat is om de mystiek van het leven prachtig te vertalen op een manier die ons herinnert aan een tijd die we nooit hebben gekend, maar die diep van binnen resoneert, een visuele herinnering aan het heilige in ons allemaal. De manier waarop zij het wonderlijke aspect van het alledaagse leven weet te vieren is voor mij een constante herinnering aan de pracht van het leven waarin het zich ontvouwt.

Ze uit zich in vele vormen maar al deze wegen leiden richting herinnering: herinnering van het menszijn in relatie tot de wereld waartoe we behoren. De texturen, kleuren en gedaantes zijn schaduwen van ons collectieve geheugen waar vanuit zij prachtig weet te creëren. Een rijke voedingsbodem voor het nieuwe verhaal wat we zo nodig hebben in onze tijd. Dankjewel Shanna, voor het delen van jouw licht.'

Bezoek de website van Shanna:
shannamcasey.com
Of volg haar op Instagram.
Haar werk is te zien bij Wildgroei Delft.

Over het werk van sven lees je hier (binnenkort) meer:
Tentoonstelling Verwantschap | sven signe den hartogh

The Calling

Feu - The Reunion

Portret Shanna M. Casey

Cirkel

Sikkel

La Selva Subteránea

Home

The Cosmos

>