Issy van SimpyIssyDesign

Ken je MIJ? Issy 1
Ken je MIJ? 

Issy van SimplyIssyDesign

Afgelopen Vrouwendag lanceerde MIJ het initiatief Ken je MIJ?
In juni niet één, maar twee bijdragen aan deze serie! Dit voorjaar liepen twee enthousiaste studenten van de HKU opleiding 'Fine art and Design in Education' stage bij MIJ. Allebei lichten ze hun favoriete vrouwelijke kunstenaar uit. Hieronder lees je de bijdrage van Zoë de Lenn:

'Maxime had een kunstenaar gekozen die zij op Instagram volgde, en zo heb ik voor iemand gekozen die mij de afgelopen tijd veel energie en inspiratie heeft gegeven! 

Zelf heb ik voor Issy gekozen van SimplyIssyDesign, een waterverf maker. Ze heeft twee vogels, Bingo en Django en veel planten. De valkparkiet zie je ook terugkomen in de ontwerpen van haar waterverf pans wat het echt een persoonlijk product maakt. 

Ze werkt aan een eigen vaardigheid, het zelf waterverf maken is een proces op zichzelf. Je ziet de magie tot leven komen en je creëert zelf combinaties van kleuren die je niet ergens anders kan vinden. Ze is nu bezig met allerlei Ultramarijn pigmenten die van de Kremer website komen, bijna elke dag is er nu een nieuwe kleur te zien op haar pagina. 

Izzy laat mij zien dat je op verschillende manieren een maker kan zijn. Niet alleen door te illustreren of door te sculpturen, maar ook door het maken van je eigen verf. Hierbij gebruik je pigment, binder en een lubricatie. Per maker verschilt de ingrediënten die ze gebruiken en er gaat ook veel tijd aan het testen. Zo worden er tijdens de bedenk fase veel gekeken naar hoe elk pigment reageert en welke meer of minder van elk ingrediënt nodig hebben. 

Haar werk is iets wat een creatieveling kan laten experimenteren. Ze is ook een van de personen die mij door haar berichten heeft overgehaald om zelf waterverf te gaan maken! Er is nu een wereld open gegaan om niet alleen het eindproduct te waarderen maar ook van de reis te genieten. Te zien welke verrassende combinaties gebeuren en hoe ze samen tot stand komen!'  

Volg Issy op Instagram: https://www.instagram.com/simply.issydesign/

Ken je MIJ? Issy 1
Ken je MIJ? Issy 2
Ken je MIJ? Issy 3
Ken je MIJ? Issy 4
>