Kindermuseum

Kindermuseum

Jouw kunst tentoongesteld

Pak je tekenspullen, knutselmateriaal, schilderset en/of camera, en ga lekker zelf aan de slag! Neem een foto van je mooiste kunstwerk, en mail het met je naam, leeftijd en wat leuke informatie over jouw kunstwerk naar floor.snijders@museumijsselstein.nl. Dan plaatsen wij het hier in ons Kindermuseum. 

Tentoonstelling

Thijn Hendriksen (11 jaar) zit niet stil tijdens de Corona lockdown. Dit prachtige kunstwerk maakte hij voor het Kindermuseum! 

Mila van der Hoek (5 jaar) maakt veel kunstwerken en gebruikt plakband als haar belangrijkste materiaal. Hier zien we een 3D-sculptuur dat zelfs geluid kan maken, het is namelijk gevuld met ijslollystokjes.

Mila van der Hoek (5 jaar) creëerde ook deze kleurige collage van een strand met krabben, palmbomen en schelpen.

Romano (9 jaar) heeft deze kleurrijke sculpturen gemaakt. Hij kijkt zelf trots en tevreden, en dat snappen we helemaal! 

Mats Heijnen (4 jaar) maakte een schilderij met plakkaat- en waterverf. Het schilderij heet “Het huis van de 5”, omdat 5 het lievelingsgetal is van de kunstenaar. Mats maakte zelfs een objectbordje bij zijn werk, want een schilderij moet natuurlijk wel gesigneerd worden. 

Kiara van Veen (6 jaar) noemde haar kunstwerk "Lieve Eenhoorn" en vindt dat het in het museum thuishoort door de mooie kleuren en omdat je er gewoon blij van wordt! Het is gemaakt met een air marker sprayer. 

Liva de Jager (10 jaar) maakte een tekening van twee handen die elkaar vasthouden voor haar opa en oma. Dit staat symbool voor wat ze zo graag zou willen in deze bizarre coronaperiode: dichter bij elkaar zijn. Opa, oma en vriendinnen weer een knuffel kunnen geven.

Max Kouters (6 jaar) werkt voornamelijk met wegwerpmaterialen, spullen die normaal in de prullenbak belanden, en maakt daar allerlei voertuigen van. Een mooi voorbeeld van hoe je eigenlijk altijd wel materialen om mee te werken in huis hebt! 

Ben Hoopman (4 jaar) schilderde een boom achter een regenboog. Van een regenboog wordt iedereen blij, zo zegt de kunstenaar zelf. De plaatsing van de boom op de achtergrond en de regenboog op de voorgrond is een bewuste keuze: "Zo vind ik het mooi."

Nina (4 jaar) maakte dit schilderij en noemde het "Aan de Lek". Zelf zegt ze: "Ik ga hier vaak naar toe met mijn mama en mijn papa. Ik vind het daar heel leuk. Lekker spelen met het zand. Kastelen bouwen, schelpen en veren zoeken. De schelpjes heb ik daar gevonden."

Maud Andela (4 jaar) zond dit prachtige schilderij in. Haar juf vertelde over het Kindermuseum, en deze kunstenaar in de dop hoopte dat haar werk ook een plekje zou krijgen. Natuurlijk Maud, zo'n mooi werk moet iedereen zien! 

Bram (6 jaar) maakte dit kunstwerk genaamd "Fantasiedieren". Hij heeft in zijn werk alles wat hij in deze Corona tijd aan opdrachten van school kreeg verwerkt. Zo heeft hij een letter-dier, een sommen-dier, een vormen-dier, dobbelsteen wezentjes en woordjes gemaakt. 

Dimyro (10 jaar) heeft overheerlijke pannenkoeken gemaakt. Deze herinneren hem aan zijn opa, die de allerlekkerste pannenkoeken kan bakken.

Het kunstwerk van Maria (9 jaar) behoeft weinig uitleg. Door de manier waarop het ziekenhuis bijna zijn armen uitsteekt in een omhelzing legt de ze huidige tijd op een mooie manier vast. 

Aeden van Mourik (9 jaar) heeft bewust geen naam voor haar schilderij gekozen, ze wil namelijk dat je zelf bedenkt welke naam het kan zijn. Op deze manier hoopt ze dat ieders fantasie geprikkeld wordt! 

Fenna Heldoorn (8 jaar, bijna 9) zegt zelf over haar kleurrijke werk: "Ik heb de natuur gemaakt, de zon en een meertje, maar wel met andere kleuren want dat vind ik kunst. Het is gemaakt met een teken app." 

Zara Kurdal (10 jaar) heeft een standbeeld voor haar moeder gemaakt. Ze houdt van knutselen, dus toen ze van school de vraag kreeg iets voor het Kindermuseum te maken vond ze dat erg leuk om te doen.

Hier zien we een kunstenaar in actie. Nigel (5 jaar) werkt het liefst met klei en maakt dan mooiste creaties!

Ryan (6 jaar) schrijft "smile" op dit kleurrijke werk. Dat is een boodschap die we goed kunnen gebruiken in deze periode!

Kiron Lucker (4 jaar) is dol op kleur en vooral kleuren mengen! Zelf noemt hij dat 'fantasie maken', een prachtige omschrijving vinden wij.

Ise (7 jaar) werd geïnspireerd door het werk van Elspeth Diederix en maakte dit prachtige werk. Ze heeft het originele exemplaar aan haar juffen gegeven, omdat ze die zo ontzettend mist. 

Het schilderij van Amber Flantua (6 jaar) heet 'De Regenboogzon'. Ze zegt zelf: "Ik vind dat deze in de galerij hoort, want je wordt heel vrolijk van de kleuren." Daar zijn wij het helemaal mee eens Amber. 

Mark (6 jaar) heeft voor het Kindermuseum een schilderij gemaakt. Hij zegt erover: 'Ik vind het zo zielig voor Vincent van Gogh dat zijn schilderij is gestolen, daarom heb ik een schilderij van hem nageschilderd. Op de voorgrond zie je een steen, een mens en gras. Daarachter bomen en bergen.'

Jasper Jansen (8 jaar) maakte dit kleurrijke en abstracte werk voor het Kindermuseum. Zijn werk heeft hij zelf de naam ‘De Rubensstede’ gegeven.

Zusjes Nore (6 jaar) en Vere (4 jaar) hebben samen een Paaskunstwerk gemaakt voor de eenzame ouderen van Isselwaerde. Zelfs hun zusje van 2 maanden heeft een kleine bijdrage geleverd. Een echt familiekunstwerk dus!

>