Do for love – Marian Genet

Do For Love

Marian Genet

Marian Genet (1990) verzamelt verhalen van mensen en vertaalt deze in expressieve, kleurrijke wandtapijten. Vanaf eind januari is het werk dat eerder te zien was naar een andere tentoonstellingslocatie overgebracht. In de laatste paar weken van Do For Love zie je hier een kleine versie van Marian's kleurrijke tuft-kunst. 

Een paar jaar geleden ontdekte Marian het tuften, een oude techniek waarbij je met de hand een hoogpolig tapijt creëert. Eerst werkte ze met een dikke naald, maar inmiddels is ze overgestapt op tuftpistolen. Daarmee schiet Marian het door haar zorgvuldig uitgekozen garen dwars door het strak opgespannen doekZo kan ze sneller en groter werken. De pistolen hebben bovendien allemaal verschillende eigenschappen, waardoor ze kan spelen met lengtes en hoogtes, ‘loops’ en afgesneden stukken draad.   

De nadruk in Marian’s multidisciplinaire werk ligt op energiebeweging en kleur. Dat zie je ook duidelijk terug in het werk dat hier te zien is, waarbij de vele kleurvlakken als een soort puzzelstukjes in elkaar vallen. Iedere kleur staat symbool voor een ervaring of een ontmoeting, want, zo stelt Marian: Onze maatschappij bestaat niet alleen uit mensen van één kleur. Ik wil de diversiteit van de samenleving in mijn werk laten zien.’  

Eerder zag je hier een werk speels voor je uitwaaieren over de vloer. Stel je voor: Harmony of Love is een interactieve installatie waar je helemaal in kan verdwijnen, alleen of samen. De kunstenaar nodigt je uit deelgenoot te worden in haar wereld van positiviteit, vrouwelijkheid, sensualiteit en kwetsbaarheid. Op dit tapijt mag je - als je je schoenen uittrekt - zitten, liggen, een boekje lezen, voor je uit staren, knuffelen, wat je maar wil!  

Nieuwsgierig geworden naar deze kunstenaar? Bekijk het Instagram-account van Marian Genet >>

>