Do for love – Maria Roosen

Do For Love

Maria Roosen

Maria Roosen (1957) ziet haar sculpturen, aquarellen en tekeningen als gereedschappen om universele, menselijke gevoelens mee uit te drukken: van liefde en ontmoeting tot rouw en verlies. Bij alles wat ze maakt – of het nu van glas, verf, textiel of hout is – speelt het ambacht een wezenlijke rol: maakproces en resultaat nemen een gelijkwaardige positie in.  

In de zestiende-eeuwse Kasteeltoren staat Shelter 2 bij het openen van de deur op je te wachten. De van buiten zwartgeblakerde mini-kapel – bestemd voor één persoon – is een plek waar onderdak en bescherming wordt geboden. Laat de waan van de dag even achter je en stap in de matroesjka-achtige houten sculptuur.  

De eerste kapel die Maria uit een boomstam sneed maakte ze in 2020, kort na het overlijden van haar man. Die kapel heeft een plek gevonden in de tuin van het Kruisherenklooster van Sint Agatha in Cuijk, op de plaats waar een zieke boom stond. Van het hout van deze boom creëerde Maria Turn Magdalena turn!, de kleurrijke tegenhanger van Shelter 2. Maria vindt troost in het werken met levend materiaal, omdat het sterk reageert op de wisselingen van seizoenen. Het werk kan en mág zelfs barsten. 

Maria Roosen | Shelter 2

Meer weten over deze kunstenaar? Ga naar de website van Maria Roosen >>

>