Do for love – Isa van Lier

Do For Love

Isa van Lier

Isa van Lier (1996) maakt schilderijen, keramische sculpturen en ruimtevullende installaties. Ze is geïnteresseerd in het creëren van een universele vormentaal en het maken van ruimtes die uitnodigen tot rust en verbondenheid. Met haar niet-hiërarchische werken maakt ze speelplaatsen waar de kinderlijke nieuwsgierigheid van de kijker wordt geprikkeld in een wereld van verbeelding te duiken. 

Wat ligt er aan het einde van de regenboog? In de volksmond wordt wel eens gezegd dat daar een schat vol gouden munten ligt. End of the Rainbow geeft ons een nieuwe kijk op dit eeuwenoude verhaal. We zien de essentiele grondstoffen die de kunstenaar nodig heeft om haar werk te kunnen maken: liefde, energie en magie.   

Hearts verbeeldt de universele vorm van liefde. Als een bron van eindeloze hartjes spreidt de liefde zich uit. Met de handgemaakte houten lijst speelt Isa met de grens tussen het tweedimensionale beeld in het schilderij en de fysieke wereld van de sculpturen, waarin deze zuurstokachtige kadering je uitnodigt om nóg dichter bij te komen. 

Meer weten over deze kunstenaar? Ga naar de website van Isa van Lier >>

>