Do for love – Efrat Zehavi

Do For Love

Efrat Zehavi

Beeldend kunstenaar en schrijver Efrat Zehavi (1974) is gefascineerd door de culturele diversiteit van de hedendaagse stad en haar inwoners. Rotterdam, waar ze in 2001 naartoe verhuisde, maakte haar tot de fervente verzamelaar van portretten, mythologische beelden en persoonlijke verhalen, die ze tegenwoordig is.  

Efrat onderzoekt hoe ze met artistieke middelen als tekst en beeld, observatie en publieksinteractie mensen dichter bij hun diepe emoties kan brengen. Ze zoekt daarbij wat verschillende mensen juist met elkaar verbindt, en wat hen een gevoel van gezamenlijke identiteit biedt. De belangrijkste thema's die ze in haar werk behandelt zijn afkomst en familierelaties.   

De serie Heterogeneous Self Portrait is geïnspireerd op bekende vrouwenfiguren en archetypen uit de kunstgeschiedenis. Efrat herkent niet alleen zichzelf in de portretten, maar ziet deze figuren als haar spirituele voorouders. Haar persoonlijke verhaal wordt op deze manier universeel en reflecteert emotionele en fysieke ervaringen die bijna elke vrouw zal herkennen.  

Meer weten over deze kunstenaar? Ga naar de website van Efrat Zehavi >>

>