Do for love – Daisy Madden-Wells

Do For Love

Daisy Madden-Wells

In haar sculpturen, tekeningen, schilderijen en video’s stelt Daisy Madden-Wells (1992) alternatieve geschiedenissen en mythologieën voor. In haar werk zien we vaak verwijzingen naar heraldiek (wapenkunde), religieuze iconografie (waaronder animisme) en psychedelica terug. Ze heeft zich recent op de techniek van papier-maché gestort, een eeuwenoude praktijk die wordt geassocieerd met folklore en het vertellen van verhalen.   

In Shuttle tablets I&II (2023) transformeren twee grafstenen in pijlsnelle raketten. We zien een stoïcijns optimisme terug in de gezichten van de passagiers, die los van elkaar in dezelfde richting reizen. De gedroogde bloemen rondom de stenen vertegenwoordigen de herinnering aan liefde en de levenden. Een monument voor de eeuwige lancering is geboren. 

Heads or Tails? (2022) verkent het moment dat vóór het ‘beslissende moment' plaatsvindt. Verhalen zijn voor de mensheid enorm belangrijk. Wij mensen maken van alles een verhaal. Kleine verhalen, zoals wat je vanmorgen bij de bakker of op het schoolplein hoorde, en de Grote Verhalen, die aan de basis staan van wereldreligies.Heb je je wel eens gerealiseerd dat alle verhalen ergens vandaan komen? Je maakt iets mee, en zodra je erover vertelt, wordt wat je beleefde een soort waarheid. Al snel zijn verhalen geschiedenis. Het lot is willekeurig en toch kijken we terug op historische gebeurtenissen alsof ze voorbestemd waren. Alsof ze een lineair plan volgden, via de zorgvuldig opgebouwde archetypen van goed en kwaad, winnaar of verliezer. Zo kennen we ook allemaal verhalen over de leeuw en verhalen over de slang., De symboliek van moed en verleiding is gemeengoed. Deze beelden zijn zo bombastisch dat ze onszelf en onze epische strijd door het dagelijks leven vertegenwoordigen. 

Nieuwsgierig geworden naar deze kunstenaar? Ga naar de website van Daisy Madden-Wells >>

>