Hoe kom je bij MIJ?

Hoe kom je bij ons?

​je bent zó bij MIJ

Routebeschrijving en openingstijden

Reis je met het OV?

Vanaf Utrecht CS vertrekt er ca. iedere 10 minuten een sneltram richting IJsselstein. Op zondag is dit een keer per half uur. Uitstappen tramhalte Hooghe Waerd. Volg de Poortdijk richting binnenstad (ca 7 minuten lopen).
Uitstappen tramhalte binnenstad kan ook. Volg route Benschopperstraat zoals op het kaartje staat aangegeven. Ook bus 195 vanaf het Jaarbeursplein stopt in de binnenstad van IJsselstein.
Meer info op 9292OV 

Kom je met de auto?

Museum IJsselstein ligt binnen de oude stadsgrachten van IJsselstein. Op de A2 neem je de afslag IJsselstein en daarna volg je de borden IJsselstein Noord. Na het vierde stoplicht neem je de afslag links (Touwlaan) richting parkeergarage Eiteren en kies je direct over de brug de eerste straat links (Eiteren).

De parkeergarage is na 100 meter rechts. Verlaat de parkeergarage aan de achterzijde, bij de stadsgracht (Kronenburgplantsoen). Aan het eind van het voetpad naar boven sla je linksaf (Kerkstraat) de stad in. (circa 5 minuten lopen naar het museum) De route naar het museum is met borden aangegeven.

Voor het museum is een invalide parkeerplaats.

IJsselstein kent 2 parkeergarages in het centrum.
• Parkeergarage Eiteren - Eiteren 13 - 3401 PS IJsselstein
• Parkeergarage Overtoom - Overtoom 2 - 3401 BK IJsselstein

Openingstijden

Geopend: woensdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
Gesloten op maandag en dinsdag.

Feestdagen

Geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag
Gesloten: 24 december, 25 december, 26 december, 31 december, 1 januari, eerste paasdag, Koningsdag, eerste pinksterdag.

Toegankelijkheid mindervaliden

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een mindervalidentoilet aanwezig. De exposities bevinden zich op de begane grond. Er is een rolstoel te leen.

De kasteeltoren en de zolder van het historische stadhuis zijn helaas niettoegankelijk voor mindervaliden en/of mensen die slecht ter been zijn.

Het bezoeken van de Kasteeltoren is op eigen risico.

>