Zomervakantie bij MIJ

jun 28

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

Nog heel even school, en dan begint de heerlijk lange zomervakantie! Lekker vrij! Een beetje mooi weer zou fijn zijn... Maar of het nou zonnig is of regent, in elk geval is er bij MIJ van alles te doen. Doe je mee? 

Kinderactiviteiten bij Verbonden Stad
Op dit moment zie je in het museum de tentoonstelling Verbonden Stad. Daarin gaat het over de stad om je heen. Sommige gebouwen, wegen en pleinen zijn al heel oud, andere zijn er pas een jaar of worden ingrijpend verbouwd: steden veranderen de hele tijd. Een stad is nooit 'af'. Wat doet dat met je, als bewoner? En als jij het voor het zeggen had, hoe zou jouw ideale stad er dan uitzien? 

Rondom Verbonden Stad is er ook van alles te doen voor kinderen:  
  • Tijdens openingstijden kun je altijd meebouwen aan de groeiende stad op onze Lego-tafel. We zijn begonnen met de IJsselsteinse kasteeltoren. Wat voor 'n stad ontstaat er omheen? 
  • Ook kun je bij de ontvangstbalie een kijkdoospakket aanschaffen (kosten: €2,50). Er is een mooie lichtbak ontwikkeld, waarop allerlei (IJsselsteinse) huisjes, winkels, kerken en natuurlijk ook de kasteeltoren, Gerbrandytoren en de molen staan. Die kun je overtrekken, inkleuren en uitknippen, en vervolgens een plek geven in je kijkdoos. Zo maak je je eigen stadsgezicht!
Hieronder staan de kinderworkshops en -activiteiten van deze zomer op een rij.
Of klik meteen door voor het complete overzicht van activiteiten in de zomervakantie van 2024 >>

We wensen je een fijne afsluiting van het schooljaar, tot gauw! 

Samen een Lego Stad bouwen

Beeld: Djana Djordjevic

Wat moet er eigenlijk allemaal zijn in een stad, zodat je er fijn kunt wonen? Denk en bouw mee aan de ideale stad met onze grote voorraad Lego.

Wanneer: za. 20 juli, 14.00 - 16.00 uur
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Kosten: €5,-

Lees meer en meld je aan! >>

Pop-up museum in speeltuin

Midden in de zomervakantie strijkt ons Pop-up museum neer in de Kloosterspeeltuin. Kom je toffe stempels maken en lekker schilderen? Aanmelden is niet nodig.

Wanneer: wo. 24 juli, 14.00 - 16.00 uur
Leeftijd: alle kinderen
Kosten: gratis

Lees meer >>

Kinderworkshop Kijkdoos met stadsgezicht

Deze hele zomer kun je bij het museum je eigen kijkdoos maken. Maar een spannend  stadsgezicht creëren is nog niet zoeenvoudig! Begeleiders van MIJ gaan met jou aan de slag om jouw ideale stad op miniformaat te maken.

Wanneer: wo. 31 juli, 10.30 - 12.00 uur
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Kosten: €7,50

Lees meer en meld je aan >>

Muziek & schilderen voor peuters en kleuters

Voor de allerkleinsten hebben we deze zomervakantie ook iets leuks: peuters en kleuters mogen zelf muziek maken en schilderen.

Wanneer: wo. 7 aug., do. 8 aug., wo. 21 aug, do. 22 aug., 10.30 - 11.30 uur
Leeftijd: 3 t/m 5 jaar
Kosten: €5,-

Lees meer en meld je aan >>

We kijken uit naar de zomervakantie! Hopelijk zien we je binnenkort bij een van de kinderactiviteiten in Museum IJsselstein. 

>