Filmdagen bij MIJ


Kunstenaar Henk Wijnen met  enkele bezoekers bij de satellietlocatie Coal2.
Foto: Mike Bink


Vrijplaats bij MIJ - Filmdagen in het Fulco


Binnen en buiten de grenzen van het project ‘Vrijplaats bij MIJ’ heeft Henk Wijnen, beeldend kunstenaar uit Amsterdam, een driedaags filmproject samengesteld. Wijnen geeft hiermee op zijn manier inhoud en betekenis aan het woord ‘Vrijplaats’.

Indrukwekkend portret
De documentaire ‘Das geht nur langsam’, een indrukwekkend portret over een eigenzinnig kunstproject ‘Strasse des Friedens’, toont een beeldenroute door Europa, een portret dat nooit af zal zijn. Hier tegenover staat ‘Black Cat White Cat’, een comedy die op hilarische wijze de betekenis van ‘Vrijplaats’ prijsgeeft in de volle glorie van een zigeunerbruiloft.

Krakersbolwerk
Of de documentaire ‘Job en de Hollandse Vrijstaat’, waarbij na ontruiming van het krakersbolwerk ‘De Conradstraat’, Job als enige persoon in de resten overleeft. Hier wordt de betekenis ‘Vrijplaats’ net zo helder als verschillend belicht als in de film ‘The Square’. Zoals Wijnen zelf zegt: “De keuze van deze films is de motor die voeding geeft aan de inhoud.”

Gereserveerd
Op uitnodiging van MIJ geeft Henk Wijnen op zijn speciale wijze ook nog op een heel andere manier betekenis aan het begrip ‘Vrijplaats’ in IJsselstein met het ‘reserveren’ van het pand van MIJ en een presentatie in het pand Coal.2 aan Walstraat 6.

Wanneer: zondag 8, 15 en 22 september 2019
Wie: volwassenen
Waar: Fulcotheater (Filmhuis)
Info & reserveren:
via het Fulcotheater