Filmvertoning


Foto: Anders is het nieuwe normaal (videostill)


Documiddag bij MIJ

 

Evan Hobers: Anders is het nieuwe normaal

In de korte documentaire Anders is het nieuwe normaal laat Evan zien hoe mensen die transgender zijn en mensen die zich identificeren met het geboortegeslacht (cis-gender) niet compleet het tegenovergestelde hoeven te zijn. Ik wil twee dingen benadrukken die ze naast alle verschillen gelijk hebben, namelijk: het zijn van een mens en de mogelijkheid om lief te hebben.’

Thiemi Higashi: Maravilhosa

In haar korte en heel professioneel gemaakte film Maravilhosa (20 minuten) toont Thiemi Higashi ons een intiem portret van de Braziliaanse kunstenaar en immigrant Mavi Veloso, die nu in Nederland aan het Sandberg Instituut studeert. We zien haar feestend en in interactie met vrienden en vriendinnen, soms uitdagend sensueel en soms kwetsbaar. En horen haar bespiegelingen en ontboezemingen over zichzelf,  haar lichaam en haar leven en wat het betekent om transvrouw te zijn.


Transketeers: Trans*Tapes

De Trans*Tapes is een serie mooie korte documentaire-portretten over transgenders in Nederland. Deze serie is gemaakt door transgenders en heeft als doel een divers beeld te laten zien van deze gemeenschap.

Wanneer: 17 november 2018, 15.00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: gratis op vertoon van geldig entreebewijs
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl