Monumenten dag


Trappen Kasteeltoren


Open Monumentendag


Op zaterdag 14 september is het Open Monumendag. Het thema is dit jaar ‘plekken van plezier’! Monumenten in de binnenstad van IJsselstein zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook Museum IJsselstein (MIJ) en de monumenten die locatie zijn van de tentoonstelling 'Vrijplaats bij MIJ' zijn vrij toegankelijk. In en rondom de Kasteeltoren is werk te zien van Atelier Van Lieshout en op de zolder van het Historisch Stadhuis kun je de sculpturen van Jonas Wijtenburg bekijken.

De volgende monumenten zijn vrij toegankelijk: beide kerken, het Historisch Stadhuis, de Kasteeltoren, Museum IJsselstein, De Waag, Korenmolen De Windotter, het Brandspuithuisje en het 16e eeuwse ‘Hofhuis’ aan Hofstraat 8. Bezoekers kunnen in de monumenten terecht voor onder andere rondleidingen, demonstraties, tentoonstellingen en beklimmingen. Doorlopend zijn er voor kinderen en volwassenen diverse gratis audiotours door de stad en de IJsselsteinse historie beschikbaar, zoals de ‘Canon van IJsselstein’ in Museum IJsselstein. De audiotours zijn eenvoudig te downloaden op elke smartphone via de Izi-TRAVEL/app.

Specifieke informatie over alle activiteiten en openingstijden per monument zijn te vinden op www.ijsselstein.nl onder Open Monumentendag.

Wanneer: 14 september 2019
Wie: iedereen
Kosten: gratis (laat wel je museumkaart scannen als je MIJ bezoekt)