Museumtip Soestdijk

De expositie vertelt een verhaal van 200 jaar koninkrijk en brengt de geschiedenis van het paleis tot leven aan de hand van foto’s, films, schilderijen en bijzondere objecten. Meer dan 30 kamers geven een overzicht van 200 jaar koninkrijk en koningschap. Van de vorstelijke witte eetzaal tot aan de werkkamers van prinses Juliana en prins Bernhard. Iedere ruimte in het paleis vertelt een ander verhaal tegen de achtergrond van een authentiek koninklijk decor met een rijke geschiedenis.

Spiegel van het Koningsschap

Paleis Soestdijk ziet er nu bijna net zo uit als na de grote verbouwing in 1816, maar achter de karakteristieke witte gevel is veel veranderd. In die zin is het paleis een spiegel van het koningschap. Aan de buitenkant lijkt er soms nauwelijks iets te veranderen, maar ondertussen zijn inhoud en stijl in 200 jaar ingrijpend gemoderniseerd.

Die veranderingen komen aan de orde in deze verrassende tentoonstelling waarin het alledaagse leven in het paleis wordt afgewisseld met de geschiedenis van het koningschap.

De expositie in Paleis Soestdijk is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag en is nog tot en met zondag 30 maart 2014 te bezoeken!

Zie voor meer informatie: https://www.paleissoestdijk.nl